Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dziś do swojej kierownicy M dołożyłem MF, wszystko podłaczyłem i nic. Nie zapala sie nawet podswietlenie. Czy ktos moze mi powiedziec co jest jeszcze potrzebne?
DIESEL POWER
Opublikowano
no tego akurat sie doczytalem, ale pytanie jest doczego to służy i co można dzięki temu osiągnąć ?
nie ma to jak poczciwa niemiecka konstrukcja !
Opublikowano

W Twoim aucie MFL powinna być podłączona tak:

(prawa strona pin1) >niebieski> (spirala kierownica pin1) > (spirala kolumna pin7) >brąz/czarny> (masa) na kolumnie kierowniczej

(prawa strona pin2) >szary> (spirala kierownica pin2) > (spirala kolumna pin8) >czarny/żółty> (DDE pin27) - sterowanie tempomatem

(prawa strona pin3) >biały> (spirala kierownica pin3) > (spirala kolumna pin9) >biały/szary/żółty> (I-BUS) za schowkiem > zegary pin20 - sterowanie radiem/telefonem

(prawa strona pin4) >czerwony> (spirala kierownica pin4) > (spirala kolumna pin10) >fiolet/brąz> bezpiecznik F44 - zasilanie

Dodatkowe info:

bezpiecznik F44 zasila również MID (pin8) można stamtąd pociągnąć

I-BUS również można wziąć z MID (pin4)

Pozdrawiam

typer

Opublikowano
dziekuje Ci bardzo kolego. wsrod wielu fachowcow z tej dziedziny dwoch orzeklo, ze jest to prawdopodobnie problem aktywacji MF w systemie. dziwne, ale dzis pewnie i ten watek sprawdze.
DIESEL POWER
Opublikowano

okazalo sie, ze bmw robi samochody na 1/4 mili i oczywiscie nie polozylo tych kabli, 3 cieniutkich kabelkow. o ile mi sie uda kupic w serwisie wsowki do kostek, to najpozniej w sobote wykonam misje z jednoczesna fotorelacja.

jeszcze raz chce podziekowac koledze typer'owi.

DIESEL POWER
  • 1 miesiąc temu...
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
okazalo sie, ze bmw robi samochody na 1/4 mili i oczywiscie nie polozylo tych kabli, 3 cieniutkich kabelkow. o ile mi sie uda kupic w serwisie wsowki do kostek, to najpozniej w sobote wykonam misje z jednoczesna fotorelacja.

I jak udało sie??

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

i jak działa ci ta multifunkcja??