Skocz do zawartości

Zamiana małego komputerka na duży oraz...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Interesuje mnie możliwość zamiany małego komputerka ( http://motoallegro.pl/item242312320_ibmw_e34_e_34_komputer_zegarek_temperatura.html ) na duzy ( http://motoallegro.pl/item245120360_duzy_komputer_obc_bmw_e34.html )...Jesli tak to jakie przeróbki muszą być zrobione i czy komputer musi być z tego samego modelu (z 525 do 525),czy jest to oplacalne(tzn czy moga byc jakies problemy po zainstalowaniu itp)?

Oraz jakie funkcje ma ten "komputerek" :

http://images29.fotosik.pl/77/2dbaa34ce602e9aem.jpg

(nie zwracajcie uwagi na tą czerwoną "ramkę")

Prosiłbym o odpowiedź.

Pozdrawiam

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano

No właśnie dokładnie tak jest/będzie.

A jakie funkcje ma ten wyświetlacz,czy oprócz błędów pokazuje coś jeszcze?

Opublikowano
Ok,dzięki...A nie wystarczy do tego ten drugi przycisk przy zegarach?
Opublikowano
witam , mam pytanko , tez mam te zegary w swojej buni , elegancko mi wszystko dziala....tzn wyswietla wszystkie bledy tj , zarowki spalone , itp...Ale nie dziala mi ten drugi przycisk....od czego on jest? A i pytanko czy moge termometr podlaczyc pod ten komputer?...

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano
aaa jeszcze bym zapomnial....zegary mam takie jak wyzej kolega przedstawil...i oryginalnie mam zegarek kwarcowy i tylko to , czy da sie podlaczyc pod to duzy komputer...lub maly

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano

Witam

Pytasz prawdopodobnie o czujnik światła - coś w rodzaju światłomierza. Jest po to, żeby zmieniać automatycznie (niezależnie od ręcznego potencjometru) natężenie podświetlenia komputerka w zależności od natężenia światła we wnętrzu samochodu.

pozdrawiam, marek.

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano

A ja mam jeszcze jedno pytanie...

Robie test zegarów-trzymam prawy przycisk i przekrecam kluczyk-zaczyna się Check wszystko ok i wskazówki startują ale tylko do 130...czemu? :|

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A ja mam pytanie, dlaczego wprowadzacie się wzajemnie w błąd?

Jeżeli ktoś ma "zwykły" zegarek "wskazówkowy", to założenie elektronicznego jest w miarę proste, bo trzeba jedynie poprowadzić parę przewodów (plus za stacyjką, termometr plus czujnik, przewody do gongu).

Temat wsadzenia OBD był na forum poruszany i nie jest to takie proste. Począwszy od rozmiarów OBD (jest głębsze niż pozostałe dwa "wsady" - inna ramka), poprzez instalację (więcej przewodów), a kończywszy na modelu OBD dopasowanym do auta (R6, V8, różnice w silnikach).

Basti735 - w zależności od wersji software instrument cluster'a wskazówki prędkościomierza i obrotomierza albo jadą do maxa i wracają, albo stoją prawie w pionie.

Kai