Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ostatnio zaistnial w mojej BMW Coupe problem z centralnym zamkiem.. Chodzi o to ze jak zamykam z pilota auto to zamykaja sie moje drzwi, kufer, wlew paliwa ale nie zamykaja sie drzwi pasazera.. domykanie dziala rowniez... sprawdzilem zamki z kluczyka i jak przekrece od strony kierowcy to rowniez sie NIE zamkna drzwi pasazera, a reszta tak... natomiast gdy przekrece w zamku od strony pasazera to sie zamknie CALE auto.. tak samo jest z otwieraniem nie mam pojecia co moze byc tego przyczyna ??? prosze o pomoc w rozwiazaniu tego problemu
Opublikowano
Przeczyść wszystkie styki wtyczek które idą do zamka od centralki i sprawdź czy kable są całe. U mnie było tak samo i okazało się że jeden przewód od siłownika był przetarty. Pozdrawiam
http://img692.imageshack.us/img692/9379/podpiswb.jpg
Opublikowano
Przeczyść wszystkie styki wtyczek które idą do zamka od centralki i sprawdź czy kable są całe. U mnie było tak samo i okazało się że jeden przewód od siłownika był przetarty. Pozdrawiam

oki sprawdze to czy przeczyszczenie cos da... bo czasami jak zaskoczy to chwile dziala jak wlaczam z pilota i otwieram ale potem znowu ten cycek od strony pasazera sie nie chowa i nie wyskakuje.. takze moze akurat wystarczy przeczyscic :) pozdrawiam

Opublikowano
Heja. Mam podobny problem. Aby zamknac auto (od zewnatrz)musze zamykac od strony pasazera, bo jak zamykam od kierowcy to nie rygluje zamka w drzwiach pasazera. Zamykam kluczykiem - nie mam pilota. A dzis w ogóle juz oszalał i jak chce zaryglowac sie od wewnatrz to drzwi od kierowcy rygluje a od pasazera jak naciskam to odskakuje z powrotem. Juz brak mi sił. Co to bedzie? Popsuty siłownik zamka w drzwiach? czy faktycznie styki wtyczek od zamka - jesli tak to gdzie mam ich szukac??? pod schowkiem?
Sprzedam felgi aluminiowe 15"
Opublikowano
Weź zwykły miernik odepnij wtyczki przy siłowniku centralnego zamka od strony pasażera. Poproś kogoś by zamykał i otwierał zamek od kierowcy. Jeżeli na wtyczce będzie się pojawiać napięcie 12V przez 1 sekundę przy otwieraniu i -12V przy zamykaniu to znaczy że siłownik jest walnięty a instalacja dobra.
http://img692.imageshack.us/img692/9379/podpiswb.jpg