Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak nie wiesz na pewno jaki jest, to nie dolewaj! Po zmieszaniu roznych plynow moze powstac czarny szlam, zamulający układ.

Najlepiej wymienic. Wtedy masz pewnosc, ze nie zgnebisz autka. Ja np. wlewam koncentrat Schell i wode zdemineralizowana. Wiem, ze sa tansze rozwiazania, ale z płynem tak jak z olejem - czy warto "zaoszczędzic" 100zł? Co to jest stówa w porownaniu ze zwyczajnym zatankowaniu baku...

Opublikowano

Ogólnie rzecz biorąc większość koncentratów jest mieszalna ze wszystkimi płynami. Jedynym minusem jest to że po zmieszaniu różnych płynów możesz miec problemy ze zmierzeniem temperatury zamarzania - nie bedzie ona wiarygodna (albo za niska, albo za wysoka w stosunku do rzeczywistości).

Więc radzę wymienić cały płyn - czy to bedzie wyrób shella, orlenu czy boryszewa nie ma już większego znaczenia. Ja polecam koncentrat KULLER z K2 - 5L koncentratu ok 55zł + 5zł woda destylowana :lol:

Chcesz podnieść moc swojego auta?

Posiadam chiptuning do większości modeli silników występujących w BMW E30/E34/E36

Opublikowano
--moja opinia, jezdżę na GLIKOLU lata, i nie narzekam, jest w dotyku tłustawy, i dobrze bo smaruje trochę simery np. pompy, nie koroduje układ, jest całkiem przyzwoity za 5,50 pln za L--- pzdr :arrow: :arrow: :arrow:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz