Skocz do zawartości

Przednia os.Lozysko???Wazne!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Panowie mam pytanko zalezy mi na szybkiej odpowiedzi.Podnoszac na lewarku lewa strone auta (przod)i krecac kolem wszystko toczy sie pieknie i bezszelestnie natomiast z prawej strony krecac z calej sily kolo obraca sie o pol obrotu i koniec jest tak jakby bylo przyhamowywane.Czy to jest padniete lozysko czy moze cos innego?Jutro jestem umowiony w aso ale jezeli to tylko lozysko to sprobuje to sam wymienic.
Opublikowano

Mialem cos podobnego tylko w tylnym kole i okazalo sie ze lozysko.

Aby je wymienic musialem odpiac caly wachacz i wyjac go.Troche skomplikowane ale mozna zrobic.

te gusta conducir? BMW
Opublikowano
Miros a jakie miales objawy padnietego lozyska.Bo u mnie troche cos wyje ale nie jestem pewien moze to opony no i dzisiej podczas jazdy 2 razy kierownica w padla w wibracje na odcinko okolo 400m,ale teraz jest spokuj.
Opublikowano

Sprawdź jak chodzą klocki w zaciskach! Wypchnij tłoczek i zobacz dokładnie gdzie szorują podczas odbijania i przesmaruj te miejsca na zaciskach

+ na klockach smarem miedzianym. Klocek musi mieć łatwy tor odejścia!!! Oczywiście o przesmarowaniu prowadnic nie wspominam!

Miałem ostatnio huczące prawe koło przy dłuższych trasach i załamałem się że to łożysko (350 zł w plecy wraz z piastą). Prawe koło grzało się. I właśnie okazało się że wystarczyło przesmarować dokładnie zacisk w miejscach gdzie się styka z klockiem i już nie wyje i się nie grzeje! Koszt kilka złotych, a mogłem wydać 350 na marne!

Opublikowano

Tez na poczotku myslalem ze opony i nawet mialem zmienic,ale gumiasz mowil ze oponki idealne,ze to moga byc tarcze zjechane-wymienilem komplet hamulcow i nic.Zostalo lozysko albo poloska.wymienilem lozysko i wszystko oki.A szumialo od 40 do okolo 140 km/h

Lozysko dwudrozne i jedna czesc zatarta byla.

te gusta conducir? BMW