Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ktoś może rozbierał podłokietnik żeby go na nowo obszyć materiałem. Mój jest trochę powycierany i chciałbym to poprawić tylko kwestia jak go rozebrać, odłączyć od tego plastiku spod spodu.
Opublikowano
Ok. Ale jak odłączyć go od tego plastki pod spodem bo z tych fotek wynika że on zostaje, ew. jak zmienić sam materiał - wsunąć np. śrubokrętem pod ten plastik czy jak?
Opublikowano
U mnie pod spodem w tym plastiku sa 3 okrągłe otworki (ok. 5mm)zaślepione okragłymi zaślepkami. One są na wcisk. Jak je wyjmiesz to będziesz miał wkręty na krzyżaka. Po ich odkręceniu plastik odchodzi. Ja materiał-welur miałem przyklejony na krawędziach do podłokietnika - odcinasz i zdejmujesz resztę. Później prujesz to co ci zostało i wycinasz na wymiar tego nowy materiał(albo skórę :D ) i szyjesz. Kolejność montażu w odwrotną stronę :dance:
Opublikowano

VARROL

NIE TYLKO TY OBDARłES DOBRY PODłOKIETNIK przeciskajac go przez tunel a jest taki fajny sposob tylo po fakcie go spostrzegłem

POZDRAWIAM !!!
Opublikowano

Ze tak spytam z ciekawości: Co takiego robiliście że go przekładaliście przez tunel???

Wybaczcie, ale nie moge sobie tego wytłumaczyć...

Opublikowano

Chciałem odkręcić podłokietnik - żeby to zrobić trzeba wyciągnąć tunel środkowy, bo inaczej nie ma dostępu do śrub. Niestety chciałem przełożyć tunel środkowy przez podłokietnik - a w tunelu są takie wypustki, które go potargały.

Tunel wyjmowałem dwa razy - za pierwszym nawet się udało - za drugim już niestety nie - stwierdziłem wtedy, że musi być jakiś łatwiejszy sposób - i faktycznie znalazłem rozwiązanie.

Tunel wyjmowałem bo chciałem wyregulować hamulec ręczny, a przy okazji podłożyć tam wytłumienie, żeby wyeliminować wszelkie odgłosy jakie mógł wydawać przy jeździe po dziurach. Za drugim razem chciałem środkiem przeciągnąć kable głośnikowe od wzmacniacza do zwrotnic - było to jednak problematyczne, więc kable poszły w progu - ale może kiedyś przełożę je na środek.

O i cała tajemnica...

Opublikowano
Czy ktoś ma może te rolki, które powodują wolne opadanie podłokietnika. Takie 2 zębate gumowe kułeczka. Jeśli ktoś ma proszę o kontakt.
Opublikowano

To teraz sobie to wytłumaczyłem tzn mi wytłumaczyliście :D Nie powiem ale takie cos mi nie przyszło do głowy :o Po prostu go rozebrałem na cześci a dopiero później odkręcałem tunel....

IdentifY ja u siebie rozbierałem i nie miałem tam żadnych gumowych kółeczek.... powinny być? Na realoem tego nie widzę...

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CA11&mospid=47434&btnr=51_3098&hg=51&fg=35