Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam taki problem. Od jakiegoś czasu coś hałasuje mi pod maską.

Oglądałem i słuchałem na włączonym silniku.

Poniżej linki do zdjęć:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0d9a3a42351be044.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ea88e13463ccfbd2.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/beedcb29152a29e0.html

Hałasuje ta rolka zanaczona strzałką. Co jakiś czas ta zewnętrzna część(jakby dokręcona do niej) obraca się i strasznie piszczy.

Najbardziej hałasuje jak przełączę na gaz. Mniej więcej co 30 sek. obraca się i piszczy.

Co to za rolka? Chcę ja wyminić bo hałasuje niemiłosiernie :(

Czekam na podpowiedzi.

BMW i V8 to idealne połączenie :)
Opublikowano
To jest klimatyzacja. Jeżeli na wyłączonej klimatyzacji dźwięk ustaje to musisz wymienić łożysko na kompresorze od klimy, a jeśli nie ustaje to może masz zepsutą rolkę obok klimy to jest ta na napinaczu i ona piszczy.
Tuning is not a crime it's a way of life!!
Opublikowano
a może rolka napinająca przyciera sie i pasek się ślizga i piszczy??/ pzdr :arrow: :arrow: :arrow:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi.

Rolkę napinającą wymieniałem już i nie pomogło, a w okolicach alternatora zaczęło bardziej szumieć :(.

Mechanik potwierdził mi dzisiaj kompresor klimy.

Klima u mnie włączała się od jakiegoś czasu, więc hałasuje jak jest wyłączona

Co z nim zrobić? Da się go naprawić.

Seba

Opublikowano

Poszukałem trochę i jedna firma wyceniła mi naprawę (regenerację) na 500zł.

Dużo czy mało?

Seba

Opublikowano
Witam.Tu nie chodzi o cala sprezarke tylko o lozysko elekromagnesu,to mozna zrobic na zalozonej sprezarce.Za 500zl.kupisz cala.Lozysko kosztuje od 60-120zl w zaleznosci od firmy i wielkosci,nie musi byc orginal. :P
Opublikowano

To ile powinno to maks kosztować.

Części + robocizna=?

Z góry dzięki za odpowiedź. Jestem umówiony na czwartek i chcę wiedzieć o czym dokładnie rozmawiać.

Seba

Opublikowano
Witam.Pytac o wymiane lozyska sprzegla sprezarki,a jesli chodzi o cene robocizny to nie wiem,cena lozyska podalem w przyblizeniu po sprawdzeniu w serwisie sprezarek,ale to nie musi byc z serwisu. :roll:
Opublikowano

Byłem w firmie Lecar i....

Facet zobaczył posłuchał i nawet regeneracja nie pomoże :(.

Powiedział że łożysko jest ok.

Odłączył kable od kompresora i nie hałasuje już, ale muszę szukać nowego kompresora bo ten już tylko na złom się nadaje.

Zaproponował mi z założenie nowego, nabicie i cały przegląd klimy za 1500zł.

Pytanie cena dobra czy można gdzieś taniej to załatwić.

Pozdrawiam Seba

Opublikowano

Witaj.Ja mialem taki sam problem.Cos mi zaczelo świerszczec pod maska myslalem ze to turbo ale okazala sie klima.Pojezdzilem troche i nagle dup ,kolo od klimy sie zatrzymalo bo sie zatarlo gdzieś na ośce.Efekt spalony pasek kupe smrodu w samochodzie.Pojechalem do warsztatu i powiedzieli ze sie nie oplaca regenerowac.Koszt na allegro to 300-500zl.

Pozdrawiam