Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,mam pytanie.Pod jakie kable się mam wpiąć do centralnego zamka aby podłączyć alarm(jakie kolory) dodam że wpiołem się pod kable BIAŁY Z ZIELONYM PASKIEM i BIAŁY Z CZARNYM PASKIEM w drzwiach kierowcy i nie działa sterowanie zamkiem z pilota.Inpuls + wychodzi z centralki sprawdzałem. :modlitwa:
Opublikowano
powiem ci że czytałem to i wydaje mi się że w roczniku 95 jest inaczej,i tam też piszą aby podpiąć się pod piny w centralce 25 i 24 ale ja mam zajęty jeden z nich,chyba 25 :mad2:
Opublikowano

jeśli masz białą wtyczkę przy oryginalnym sterowniku to pozycja 24 i 25 sterowanie plusem najlepiej przez rezystor 1kohm

jednak od 94 roku bywały sterowniki z żłóta wtyczką to tam sterowanie plusem podajesz na pin 4 i 17 tylko aby cokolwiek zadziałało muszą być zamknięte drzwi bo nie zadziała jak czujnik drzwi pokaże otwarte drzwi...