Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam koledzy kupiłem sobie nie dawno BMW 3 e36 i mam z nią taki mały problem nie działa mi wskażnik paliwa pokazuje rezerwe cały czas.Robiłem test zegarów i wskażnik działa ale przy jeżdzie nie pokazuje poziomu paliwa czy ktoś może wie gdzie leży problem.Prosze o konkretną odpowiedż.Pozdrawiam Neo92
Opublikowano
Prawdopodobnie ułamany kabelek przy pływaku w zbiorniku paliwa. Musisz to najpierw sprawdzić. Podnosisz kanapę tylną i masz tam dwa włazy do odkręcenia. Pod nimi są duże okrągłe nakrętki po odkręceniu których wyciągniesz pływak ze zbiornika i zobaczysz czy nic się nie urwało w elektryce.
http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
Opublikowano
Też tak miałem i tak jak vicia pisał był to ułamany kabelek przy pływaku. Żeby to sprawdzić nie musisz wyciągać pływaka, ściągasz tylko kanpę odkręasz płytkę i ściągasz kabelki, będą tam cztery, dwa do pływaka dwa do pompy nie pamiętam które do czego były, ale ściągasz dwa z jedej wtyczki i mierzysz opór omomierzem, jak będzie opór, to ściągnij następne dwa i zmierz. Jeśli będzie to ten kabelek to nie będziesz miał oporu, wtedy już musisz zdemontować pompe z pływakiem i przylutować kabelek, na 90% powinno to byś to. Z drógiej strony to ciekawe jak ten kabelek w zamkniętym baku może się ułamać :?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
W końcu zrobiłem ten wskażnik okazało się ze pływak był zepsuty ale kupiłem nowy i teraz działa mi bez problemu