Skocz do zawartości

olej do skrzyni biegow i mostu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, chcialbym zapytac kiedy trzeba wymienic olej w skrzyni biegow i w moscie tylnim??niestety na forum nic nie moge konkretnego znalezc, prosze o podpowiedz i jaki olej zarowno do skrzynki jak i do mostu, dzieki
Opublikowano
W mojej madrej ksiazce sam naprawiam :wink: pisze ze po 80tys sie wymienia w skrzyni, a po 40tys. w moscie. nie ktorzy mowia ze sie nie wymienia zdania sa podzielone.pozdrawiam :mrgreen:
Niech MOC bedzie z Toba!!!
Opublikowano
W mojej e36 tez mam zamiar wymienic ale wszyscy mechanicy z jakimi dotad rozmawialem odradzaja mi bo twierdza ze potem bedzie gorzej chodzic. Ile w tym prawdy nie wiem.
Opublikowano
Może chodzić gorzej, ale bardziej prawdopodobne, że będzie chodzić lepiej. Generalnie nie ma potrzeby wymieniać, ale kupując używany samochód nigdy nie wiadomo co poprzedni właściciel tam nalał.
Opublikowano
Hmmm........ Własciwie przeszukałem forum i do konca nie wiem. wymieniac czy nie. Czy tylko dolac - ale w takim wypadku nie wiadomo czym była zalany. A jaki olej do tylnego mostu???? W ASO powiedzieli ze tylko oryginaly olej BMW 90 zł/l :jawdrop:
Sprzedam felgi aluminiowe 15"
Opublikowano
A jaki olej do tylnego mostu???? W ASO powiedzieli ze tylko oryginaly olej BMW 90 zł/l :jawdrop:

Do mostu bez szpery Castrol SAF-XO 75w90 w ASO 60zł/l.

Opublikowano
a do mostu ze szpera???? Bo chyba w 323i z 2.5 litrowym motorem montowane były własnie takie. w ogóle jak rozpoznac czy mam dyfer ze szpera czy bez????
Sprzedam felgi aluminiowe 15"
Opublikowano
a do mostu ze szpera???? Bo chyba w 323i z 2.5 litrowym motorem montowane były własnie takie. w ogóle jak rozpoznac czy mam dyfer ze szpera czy bez????

SAF-XJ 90w140, kosztuje jakoś tyle co napisałeś. Jak sprawdzić dyfer było już o tym pisane sporo razy, musisz poszukać.