Skocz do zawartości

Drift po autostradzie :( zablokowane kola --dlaczego??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jestem nowa na forum mam na imie Ola i nikt jeszcze nie zrobil takiego driftu jak ja :)

Jadac po autostadzie zablokowaly mi sie kola i stanelam bokiem blokujac caly ruch. Na poczatku cos stukalo pozniej mocno udzerzylo po czym zaczelo buczec a na koniec zablokowaly sie kola.

Jak na zlosc jutro planowalam jechac na warszatat na przeglad.

Chciala bym sie dowiedziec (jestem blondynka:) co wlasciwie moglo sie stac?? auto nie chce jechac do przodu na wstecznym jakos jedzie. Znajomi "mechanicy" ogladali autko i mowia ze to dyfer?? troszke sie znam ale martwie sie czy to napewno to czy przypadkiem nie uszkodzila sie skrzynia biegow? jutro planuje zabrac autko na warsztat i chcialabym wiedziec co moze byc nie tak zanim jakis angol skasuje mnie ekstra.

Pozdrawiam serdecznie :**

Aha autko to BMW e36 318is rok 1992 (wersja pl)

Ola

Opublikowano

Tylko mechanik bedzie mogl jednoznacznie stwierdzic co jest przyczyna.

Mysle ze skoro samochod do tylu jedzie a do przodu nie, uszkodzona bedzie skrzynia biegow.

Opublikowano
Ja też stawiam na zmielony dyfer, skrzynia nie zablokowała by kół przy dużej prętkości na autostradzie... Koszt dyfra (używanego) w PL to 400zł + wymiana jakieś 200zł ale w UK pewnie nieźle cię skasują
www.turboBMW.pl
Opublikowano
Przed miesiacem mialem identyczny przypadek.Pierwsza diagnoza to byla dyfer.Ale uwaga!!!!! Po scholowaniu auta do ASO okazalo sie ze caly hamolec reczny w piascie poprostu rozsypal sie i zablokowal kala.Objawy bezposrednio przed zdarzeniem byly identyczne jak u Ciebie.Przed wyjazdem do mechanika zdejmij tarcze z tylu i zobacz czy wszystko jest ok z recznym.
Opublikowano
  • Autor

Dziekuje za odpowiedzi :D

Znajomy mechanik podniosl dzis tyl auta i zdiagnozowal ze to dyfer.

Za dyfer + wymiana zawolali 200funtow, to i tak niezle jak na anglie.

Miejmy nadzieje ze wszystko bedzie jutro ok :)

Pozdrawiam :*

Opublikowano
oh oluu miesiac temu bylem na wczasach w angli , gdybysmy sie wtdy spotkali , moglbym ci to zrobic za darmo :(
Opublikowano
powinnaś sie cieszyć że tylko tak sie to skończyło, bo przy większej prędkości , zablokowanie tylnych kół mogło ci sie gorzej skończyć, mi kiedyś pękłą sateita w dyfrze przy ok 60km/h i ledwo utrzymałem samochód na drodze, nie życze nikomu takiej sytuacji.

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif