Skocz do zawartości

Wasze opinie na temat bmw 320 rocz 99-00.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam noszę się z zamiarem zmiany auta moje obecne to a4. Poważnie zastanawiam się nad 320d rocz 99- 00 proszę o wasz opinie, koszty utrzymania( np wymiana rozrządu, wahaczy its typowych usterek) oraz ocena ich awaryjności w świetle a4 .pozdrawiam
Opublikowano
jeśli chodzi o zawieszenie to też w bavarce nie wytrzyma naszych dróg, ale jest mocniejsze od tego w a4(z 3 latka temu miałem a4,a pózniej passata i powiem tak że audi i vw już nie chcę).W audi jest mniej miejsca z tyłu,silniki są znacznie głośniejsze i materiały wykończeniowe słabsze według mnie.Prowadzenie BMW jest o niebo lepsze.Silniki TDI mają lepsze odejście z niskich obrotów(BMW jest dynamiczniejsze przy troszkę wyższych obrotach,w sumie sprint do 100 na plus dla BMW).TDI mniej pali ale i bavara jest nieznacznie bardziej łakoma(masa a4 to około 1380,a BMW około 1480).Jeśli chodzi o awaryjność to jak każdy diesel(przepływomierze,turbo,pompa,wtryski-potrafią szwankować).A najlepiej to jakąś jazdę BMW sobie załatw i sam ocenisz jak się tym jeżdzi.Cena utrzymania jest na podobnym poziomie.