Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam takie pytanko odnośnie E39 540i, sprawdzałem płyny (poziom) wszystkie po przejechaniu trasy 1800km, wszystko jest jak przed wyjazdem, oleju też ani kropli nie wzięło :roll: ale mam problem z płynem w chłodnicy. Tzn. nie wiem dlaczego nie sprawdziłem przed wyjazdem :duh: ale teraz dojrzałem że jest za wysoki poziom, w książce jest napisane że koniec tego "patyczka" z kulką na końcu powinien być na równo z brzegiem wlewu lub max 2cm powyżej. U mnie wystaje na maxa, zatrzymuje go coś w środku bo pewnie by wyskoczył :nienie:

a pytanie moje jest takie:

- gdzie można upuścić troszkę tego płynu, czy jest jakiś zaworek - kranik, o ile taki poziom jest niewłaściwy?

pozdr.

Opublikowano
kolego nie stresuj sie tym u mnie caly czas jest patyczek na maxa i nigdy nie mialem z tym problemu, nic tam nie ruszam, nigdy sie nie przegrzala ani woda nigdzie nie wyciekala z nadmiaru takze wszystko jest ok, a jak chcesz to strzykawka wyciagnij bezposrednio ze zbiorniczka PZDR

De' sant de' Salvadore

Idąc na śmierć śmieję się