Skocz do zawartości

poziom płynu w chłodnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam takie pytanko odnośnie E39 540i, sprawdzałem płyny (poziom) wszystkie po przejechaniu trasy 1800km, wszystko jest jak przed wyjazdem, oleju też ani kropli nie wzięło :roll: ale mam problem z płynem w chłodnicy. Tzn. nie wiem dlaczego nie sprawdziłem przed wyjazdem :duh: ale teraz dojrzałem że jest za wysoki poziom, w książce jest napisane że koniec tego "patyczka" z kulką na końcu powinien być na równo z brzegiem wlewu lub max 2cm powyżej. U mnie wystaje na maxa, zatrzymuje go coś w środku bo pewnie by wyskoczył :nienie:

a pytanie moje jest takie:

- gdzie można upuścić troszkę tego płynu, czy jest jakiś zaworek - kranik, o ile taki poziom jest niewłaściwy?

pozdr.

Opublikowano
kolego nie stresuj sie tym u mnie caly czas jest patyczek na maxa i nigdy nie mialem z tym problemu, nic tam nie ruszam, nigdy sie nie przegrzala ani woda nigdzie nie wyciekala z nadmiaru takze wszystko jest ok, a jak chcesz to strzykawka wyciagnij bezposrednio ze zbiorniczka PZDR

De' sant de' Salvadore

Idąc na śmierć śmieję się

Opublikowano
  • Autor

temperaturę trzyma perfekt i u mnie, myślałem że moze nie do końca powinno tak być, ale skoro to nie przeszkadza to jest OK

dzięki :cool2:

pozdr.

Opublikowano

Trochę ponad poziom może sobie wystawać. Oczywiście poziom należy sprawdzać na zimnym silniku.

Jak jest za dużo, to można odessać od góry (poprzez wlew) jakąś pompką z wężykiem.