Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od niedawna stałem się szczęśliwym posiadaczem Compacta 318TDS '97..

Ale oczywiście mam i pierwszy z nim problem.. Tzn.

Któregoś pięknego (tak uważałem :P) wsiadam do świezo pachnącej Bawarki a tu psikus.. Zaświecił się błąd airbagu (czy jakoś tak).. Kontrolka jest maxymalnie po prawej stronie (przedstawia osobę zapiętą w pasy i airbaga) na początku myślałem że to czujnik nie zapiętych pasów ale niestety nie... Moze ktoś wie czy jest możliwośc skasowania tego błędu? Bo nie wiem czy nie jest tego przyczyną wyjęcie na chwilkę przedniego siedzenia... Potem oczywiscie wszystko podpiałem, ale... Moze coś Compacta zabolało :/

Co o tym myślicie? Jakieś ciekawe propozycje?

Było:

E36 318i '91

E34 525i '93

E36 318TDS '97 :)

Teraz:

????

Różnie to było ale z BMW do końca :D

Opublikowano
jeśli zapłon był włanczany bez podłączonych pirotechnicznych napinaczy pasów to kontrolka zapali się .Sam domowymi sposobami tego nie skasujesz .Tester potrzebny.
Opublikowano
Anom, kolega ma rację... znowu wycieczka do serwisu i 30-50 zł za wciśnięcie odpowiedniego kabelka w odpowiednią dziurkę :roll2:
Opublikowano

No to jednak bede miał wycieczkę, bo na początku zapomniałem włożyć tego magicznego kabelka i wstyd się przyznać bo jeździłem tak ://

Potem dopiero się kapnąłem że coś zapomniałem....

Ale przynajmniej wiem, że to przez mój błąd...

Było:

E36 318i '91

E34 525i '93

E36 318TDS '97 :)

Teraz:

????

Różnie to było ale z BMW do końca :D