Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a wiec mam problemik tzn:

na 15 wsio bylo oki , zarzucilem 17-tki breytony na 40 profilu motor mam 1.8 problem polega na tym ze , ruszajac ze startu skrecajac w leweo slychac jakby obcieranie lub tarcie w lewym tyle jakby przegub ale nie stuka ta sama akcja tyczy sie prawej strony powtarzam watpie ze to przegub bo to dziwny dziwek jakby tarcie w dyfrze ?? aa kola tego 100% nie podowuja przycierajac

kolejna akcja polega na tym ze przy ruszaniu lub np jezdzie 40 km/h na drugim biegu przysieszajac czuc i slychac jakby pod lewarkiem tzn niesie sie po podlodze na kaste trzepanie lub tez w sumie tarcie tam przeciez jest skrzynia !! aczkolwiek nie zawsze to wystepuje

tak sobie mysle ze jesli zalozylem 17 to moze stanowia one za duze opory i skrzynia dyfer itd.. nie daja rady jest taka opcja ???

podpowiedzcie cos panowie bo juz dostaje...... :duh:

pozdrawiam Robert

a lubie miec na tip top wsio :cool2:

Vw uNd Be-Em-We fRoInDe
Opublikowano
sprawdz pierscien centrujacy,i sprawdz czy ma masz proste fele. a z tym tarciem, zobacz czy alumki albo opony nie sa za szerokie. ja jak zalozylem do e30 16'' x 9'' to musialem dac dystanse. jak obejzysz kazde kolo na parkingu moze ci sie wydawac ze nie obciera, a pod czas jazdy zawieszenie pracuje i jest obciazone przez kierowce i pasazerow.
Opublikowano
wszystkie z opcji o ktorych piszesz odpadaja :| no moze ten wydech ale dla mnie to jest wyrazne tarcie w ukladzie napedowym kola wykluczone !!! uwierz mi ze naprzerabialem sie tych wszystkich tematow w golfie 3 :mrgreen: a to moje 1 beemwe pierwszy tyl naped :mrgreen: dlatego takie moje pytanie znajomy jak zalozyl do audi quattro 18-tki mial podobny efekt tyle ze tam jakby strzelal dyfer :duh:
Vw uNd Be-Em-We fRoInDe
Opublikowano

et 13 4szt 8 calowej szerokosci wiem ze et jest pod e39 badz wogle 5-tke ale zakleplem ranty :mrgreen: w 4 os. lekko przytsze ale... to nie kola :| tym bardziej ze zaczyna czasem jak juz wspominalem w okolicy skrzyni sie odzywac a autko jest naprawde igla i dlatego spedza mi to sen z powiek

pozdrawiam Robert

Vw uNd Be-Em-We fRoInDe
Opublikowano

zaklepales ranty? Dżizasss..... :duh: :nienie:

Kolego postaraj się o typowe dla E36 felgi to nic Ci nie będzie gruchotać. :mad2:

Żyj z pasją !
Opublikowano
hhmmm a co w tym zlego ?? no delikatnie je podgiolem do gory ........ blotnikow przeciez nie klepalem :mrgreen: po zaklepaniu praktycznie wogle nie przyciera
Vw uNd Be-Em-We fRoInDe