Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam od jakiegoś czasu mnie prześladują SWIERSZCZENIE I STUKOTANIE swierszcza znalazłem pod maską jest to ramie na którym zamontowany jest napinacz paska wieloklinowego,tylko na wolnych obrotach słychac niewiem moze go troche popuścic bo za mocno dokręcone te ramie :?: a stukanie z tyłu z dokładnie przy kołach bo jak jade po nierównosciach i nacisne lekko na pedał chamulca nic nie stuka narazie nie mam koncepcji co z tymi fantami zrobic,moze macie jakieś gotowe rozwiązania.dzięki z góry za odpowiedzi
na volta core el can na volta core el lievore
Opublikowano

stukanie z tyłu z dokładnie przy kołach bo jak jade po nierównosciach i nacisne lekko na pedał chamulca nic nie stuka narazie nie mam koncepcji co z tymi fantami zrobic,moze macie jakieś gotowe rozwiązania.dzięki z góry za odpowiedzi

Ja pomijam że masz po dwa wachacze na koło+drążki stabiliztora, bo to pewnie sprawdziłeś zobacz zwrotnice czy na samym dole tam gdzie są gumy pływające nie ma luzu bo zrotnice są z aluminium i łatwo je uszkodzić, ale też zależy jakie to jest stukanie

Opublikowano
u mnie to samo wymieniłem rolke a tu okazało sie ze musze kupic cały napinacz a z tyłem to nie wiem :doh: mozliwosci jest wiele
ja wymnieniałem napinacz i rolke a te swierszczenie jak ruszm te ramie,one jest inbusem przykręcane
Opublikowano

stukanie z tyłu z dokładnie przy kołach bo jak jade po nierównosciach i nacisne lekko na pedał chamulca nic nie stuka narazie nie mam koncepcji co z tymi fantami zrobic,moze macie jakieś gotowe rozwiązania.dzięki z góry za odpowiedzi

Ja pomijam że masz po dwa wachacze na koło+drążki stabiliztora, bo to pewnie sprawdziłeś zobacz zwrotnice czy na samym dole tam gdzie są gumy pływające nie ma luzu bo zrotnice są z aluminium i łatwo je uszkodzić, ale też zależy jakie to jest stukanie

dzwięk taki metaliczny jakby klocki stukały o tarcze albo luzny zacisk sprawdzałem zaciski podokręcane a klocki nowe
Opublikowano

sprawdz osłone tarczy - u mnie tak było, taki metaliczny odgłos. te osłonki potrafią mieć luzy na nitach i lekko obijać się o piastę

pozdr

Opublikowano

dzwięk taki metaliczny jakby klocki stukały o tarcze albo luzny zacisk sprawdzałem zaciski podokręcane a klocki nowe

Jak metaliczne stukanie nie zagłośne jakby szpilki wpadaly na do puszki metalowej to może też być krzyżak na wale bo jest on niestety nie smarowalny ja ostatnio 1 godzine spedziłem ze znajomym w kanale szukając co to za dźwięk stanęło na krzyżaku