Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Jak sprawdzić czy mam sprawną kopułkę zapłonową? Mam podejrzenia, że sieje ale nie wiem jak to zweryfikowac metodą "garażową"?

Greg

E30 318i 1985

Wąska lampa rządzi!

Opublikowano
z czego co się oriętuje jedynym testem to założenie nowej.Kopułka może mieć mikro pęknięcia przez które może mieć problem z iskrą.
Opublikowano

Dokładnie!

Możesz jeszcze nasmarowac ją od wewnątrz sylikonem to pomaga na przebicia, obejrzyj kopułke czy nie ma takich białych nalotów jeśli sa to tam ją właśnie przebija

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano
Dzięki za info. A jak mam zdemomtować kopułkę aby nasmarować ją od wewnątrz? Sorki ale w tym temacie jestem zupełnym lajkonikiem... :oops:

Greg

E30 318i 1985

Wąska lampa rządzi!

Opublikowano
Dzięki za info. A jak mam zdemomtować kopułkę aby nasmarować ją od wewnątrz? Sorki ale w tym temacie jestem zupełnym lajkonikiem... :oops:
Trzeba zdąć dwie sprężynki które ją trzymają w aparaciei po sprawie.W zależności o którym silniku mówimy.
Opublikowano

Dzięki, już to zrobiłem i okazuje się, że kopułkę mam nówka sztuka... Już nie mam pojęcia co dolega mojemu autku

:cry:

Greg

E30 318i 1985

Wąska lampa rządzi!