Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
cześć waw. Jestem na waszej stronie nowym użytkownikiem .I chcę pozdrowić wszytkich którzy mają zboczenie na punkcie BMW. A teraz powarcając do tematu .Słuchajcie prędkościomierz w moim bmw E34, podczas jazdy raz działa raz nie,reszta wskazników dział ok.Gdy robie test zegarów to wszysktie wzkazówki wychylają się na max włącznie z predkosciomierzem. Czujnik w tylnym moscie mymieniłem i nic, tak samo. Edytowane przez szymonsteczkowski
Opublikowano
czyli gdzieś nie kontaktuje, nie oczekuj że ktos na forum ci pomoże bo elektryka to jest indywidłalna sprawa i trudno jest jednoznacznie postawić djagnoze, nie chciał bym cię wprowadzic w błąd abys nie prół całej elektryki moim zdaniem przyczyny szukaj w licznikach obejrzyj dokładnie płytke drukowana, oczyśc wszystkie styki itp

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano
miałem tak kiedyś w audi, przyczyną była rozerwana osłona wtyczki od przewodów, no i w czasie deszczu przestawał działać licznik :lol:

było:

e-32;

e-34,

Opublikowano
Umnie tez problem jest z zegarami, a nie z czujnikiem w dyfrze. Z tego co slyszalem to poprostu silniczki w zegarach padaja. Mozesz je wyciagnac i przesmarowac, moze to cos da.
W BMW Blisko Masz Wszędzie
Opublikowano
U mnie jak przy moście nie kontaktował to ekonomizer pokazywał spalanie przeliczane wg pokazywanej prędkości, czyli np. jak przestawał chodzić i wskazówka spadała na 0 to i spalanie uciekało w nieskończoność.

Pozdrawiam

- Sim One -

Opublikowano
Proponuje wlaczyc sobie na komputerze test w ktorym jest funkcja elektronicznego wyswietlania predkosci. Poszukaj na forum jest gdzies opis jak to zrobic. Jesli w czasie kiedy wskazowka na zegarach ci sie zawiesi i nie bedzie dzialac, na wyswietlaczu kompa predkosc bedzie prawidlowa tzn, ze masz padniete zegary, a z czujnikiem jest wszystko ok.
W BMW Blisko Masz Wszędzie
Opublikowano
już robiłem test elektronicznego prędkosciomierza, i jak wskazówka nie działa to i elektroniczny wyświetlacz pokazuje zero.A i jak wcześniej pisałem jak podczas jadzy nie działa ,to pierd..ne z całej siły w zegary i zaczyna działać, co to może być.