Skocz do zawartości

[E34] prędkosciomierz czasem nie działa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
cześć waw. Jestem na waszej stronie nowym użytkownikiem .I chcę pozdrowić wszytkich którzy mają zboczenie na punkcie BMW. A teraz powarcając do tematu .Słuchajcie prędkościomierz w moim bmw E34, podczas jazdy raz działa raz nie,reszta wskazników dział ok.Gdy robie test zegarów to wszysktie wzkazówki wychylają się na max włącznie z predkosciomierzem. Czujnik w tylnym moscie mymieniłem i nic, tak samo.

Edytowane przez szymonsteczkowski

Opublikowano
Prawdopodobnie masz gdzieś zimny lut lub niekontaktującą wtyczkę, może byc też pęknięta ścieżka czy obiawia sie to głównie na wybojach??

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano
  • Autor
te objawy wystepują w deszczowe dni, i jak wjade w jakiś dołek to prędkościomierz działa przez chwile i z powrotem spada do zera.
Opublikowano
czyli gdzieś nie kontaktuje, nie oczekuj że ktos na forum ci pomoże bo elektryka to jest indywidłalna sprawa i trudno jest jednoznacznie postawić djagnoze, nie chciał bym cię wprowadzic w błąd abys nie prół całej elektryki moim zdaniem przyczyny szukaj w licznikach obejrzyj dokładnie płytke drukowana, oczyśc wszystkie styki itp

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano
miałem tak kiedyś w audi, przyczyną była rozerwana osłona wtyczki od przewodów, no i w czasie deszczu przestawał działać licznik :lol:

było:

e-32;

e-34,

Opublikowano
Jeśli traci się na deszczu to popatrz na wtyczke w tylnym moście...
Opublikowano
  • Autor
przyczyna siedzi w liczniku, bo przed chwilą jadąc samochodem wyciągłem go, przekręciłem wskazówkami w dól ,i nim potrząsłem.I teraz wszystko jest dobrze.
Opublikowano
Umnie tez problem jest z zegarami, a nie z czujnikiem w dyfrze. Z tego co slyszalem to poprostu silniczki w zegarach padaja. Mozesz je wyciagnac i przesmarowac, moze to cos da.
W BMW Blisko Masz Wszędzie
Opublikowano
U mnie jak przy moście nie kontaktował to ekonomizer pokazywał spalanie przeliczane wg pokazywanej prędkości, czyli np. jak przestawał chodzić i wskazówka spadała na 0 to i spalanie uciekało w nieskończoność.

Pozdrawiam

- Sim One -

Opublikowano
Proponuje wlaczyc sobie na komputerze test w ktorym jest funkcja elektronicznego wyswietlania predkosci. Poszukaj na forum jest gdzies opis jak to zrobic. Jesli w czasie kiedy wskazowka na zegarach ci sie zawiesi i nie bedzie dzialac, na wyswietlaczu kompa predkosc bedzie prawidlowa tzn, ze masz padniete zegary, a z czujnikiem jest wszystko ok.
W BMW Blisko Masz Wszędzie
Opublikowano
  • Autor
już robiłem test elektronicznego prędkosciomierza, i jak wskazówka nie działa to i elektroniczny wyświetlacz pokazuje zero.A i jak wcześniej pisałem jak podczas jadzy nie działa ,to pierd..ne z całej siły w zegary i zaczyna działać, co to może być.