Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam na radiu pisze mi napis CODE jak go wlacze i nie wiem co sie stało?? napis jest napisany duzymi literami...o co chodzi??? moje radio bo BMW REVERSE RDS
Opublikowano
Mialem ten sam problem a ze jestem na swiezo to Ci odpowiem zebys nie szukal :) Jak pojawia Ci sie napis CODE to spojrz na kod radia (powinienes go miec na malej karteczce wielkosci wizytowki jesli radio jest legalne i z dokumentacja). Kod jest czterocyfrowy. Do wklepania kodu uzywasz klawiszy 1,2,3,4. Jesli masz kod np. 5326 to klikasz piec razy klawiszem "1" odpowiedzialnym za ustawienie pierwszej cyfry kodu, kiedy juz jest ustawiona klikasz trzy razy klawiszem "2" odpowiedzialnym za ustawienie drugiej cyfry kodu, potem analogicznie dwa razy klawiszem"3" i szesc razy klawiszem "4". Po wpisaniu kodu w odpowiedni sposob (na ekraniku widzisz co robisz) uzywasz prawego klawisza wyszukiwania stacji ">" zeby zatwierdzic kod. Jak wszystko zrobiles dobrze to radio powinno zaskoczyc, jak nie to sie pojawi na ekranie ---- i radio sie zablokuje jak pisze instrukcja na 15 minut, jak mowia uzytkownicy nawet na godzine i wiecej. Instrukcja pisze ze po 3 nieudanych probach blokuje sie na dluzej a po 16 blokuje sie calkowicie (nie wiem na ile w to wierzyc). Jesli nie masz kodu magicy na forum jakos go ustalaja na podstawie numeru radia umieszczonego na obudowie. Gdy sie zablokuje trzeba albo czekac ta nieszczesna "godzine" z wlaczonym zaplonem i radiem az zniknie ---- i pojawi sie znowu CODE lub 0000 albo po prostu jezdzic z wlaczonym radiem az sie odblokuje (ja tak robilem i jedzilem 2 dni) :) To chyba tyle, powodzenia i pozdrawiam!
Opublikowano
Jej dzieki jestes wielki gdyby byl profil pomogl to napewno bym go dal....bardzo mi pomogles tylko teraz musze kod dostac i juz moze komus podam te numery...
Opublikowano
Z kodem juz Ci nie pomoge bo nie wiem jak to sie robi :( Ale jest troche osob ktore wiedza, na tym formu albo na innych... Wpisz w google jakies hasla z tym wziazane a napewno cos wyskoczy... Narazie!
Opublikowano

http://danielm18.w.interia.pl/radio.jpg

witam jak widac na zdjeciu..zdjalem te dwa boczne i tam zadnych srob nie ma...

i jak to podwazyc zeby to wyszlo z ktorej strony zeby nie uszkodzic bardzo tapicerki?

Opublikowano

Witam

musis miec specjalne klucze do blaupunkta/starszego/ i wtedy je wciskasz w otwory i radyjko mozna wyjac.

Mozesz sprobowac uzyc gwozdzi o odpowiedniej srednicy i dlugosci .Wepchnij je a potem parami odchyl na zewntrz,powinno pojsc.

pozdrawiam

Opublikowano
Mozesz tez uzyc kluczy imbusowych o odpowiednim przekroju, i nieco presfazji, ale z czuciem. Sila sie przydaje ale jak jest uzyta z glowa. Nieco szarpnac trzeba ale tak delikatnie zeby nie pozrywac niczego :)
Opublikowano
wkładasz po 2 wkętaki lub gwoździe w dziurki po kazdej ze stron (te pod zaślepkami) odchylasz je lekko na zewnątrz , potem wsadzasz palec w otwór kasety i ciągniesz. Następnie robisz analogicznie z druga stroną radia i wyciągasz. Odpisz numer seryjny radia - nabity jest na jego prawej ściance. Podaj mi ten numer to Ci wygeneruję kod.