Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam czy ktoś może mi powiedzieć czy wartości zaznaczone na czerwono są uzależnione od siebie tzn. czy przepływonierz wykazuje niższą wartość zasysanego powietrza od wartości jaką silnik w danym momencie potrzebuje

ponieważ turbo nie daje odpowiedniego ciśnienia co za tym idzie zasysa mniej powietrza czym to może być spowodowane może niesprawnym elektrozaworem agr koło turbiny ??? Jeśli ktoś wie o co mi chodzi prosze o pomoc z góry dziękuje dodam ze obroty silnika wynosiły ok 2500-3000 tys/min podczas pomiaru

http://www.mfoto.pl/show.php?id=482346

Edytowane przez gregus2000
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wartości są od siebie zależne, ale nie tak ściśle. Tak teoretycznie może być tak, że Air Flow będziesz miał w normie, ale ciśnienia nie będzie.

Air Flow - stawiam na przepływomierz, może w rzeczywistości powietrza jest dużo tylko przepływomierz go nie widzi i masz niską wartość.

Ciśnienie - elektrozawór od sterowania Turbo (względnie EGR) plus samo turbo a więc: żaluzje mogą się przycinać i nie zamykają się do końca bądź wirnik lekko zmęczony i nie daje maks wydajności.

Dodatkowo pamiętaj, że pomiar powinien się odbywać w ruch tak, żeby silnik był obciążony (zapinasz bieg i buta).

Opublikowano

Witam,

Koledzy podeślijcie mi, jeśli możecie jakiegoś linka do właściwych wartości parametrów Live Data w 320D m47. Mam interface od kilku dni i chciałbym sobie porównać parametry z optymalnymi.

A tak na marginesie:

Wczoraj zaświeciła mi się kontrolka AIRBAGu. Podłączyłem komp i wywaliło mi błąd Airbag nr4 (lub nr5 już nie pamiętam) i okienko że program wykonał nieprawidłową operację i się zamyka. Skasowałem błąd, ale po ponownym przekręceniu kluczyka kontrolka się znowu zapaliła. Jaka może być przyczyna?

Miałem problem z mata pasażera, ale wlutowałem diodę i było oki. Czy to możliwe, żeby np. dioda się skończyła?

Dzięki i pozdrawiam

Poprawcie mnie, jeśli się mylę...
Opublikowano

Dzisiaj jeszcze raz wlutowałem nową diodę i nic to nie dało. Objawy ciągle takie same. Spróbuję jeszcze z tą taśmą przy kierownicy.

Program ma Carsofta 6.5. Chętnie bym sprawdził te dane, więc możemy porównać odczyty w swoich Babciach.

Pozdrawiam

Poprawcie mnie, jeśli się mylę...
Opublikowano
Koledzy, czy przy użyciu interefejsu jaki posiadacie z Carsoft 6.5 jesteście w stanie zmienić by lampy włączały się samoczynnie po odpaleniu auta?

Niestety carsoftem tego nie zrobisz. Na pocieszecznie mozesz wlaczyc sobie selektywne zamykanie drzwi

Xdrive

Koder