Skocz do zawartości

skaczace obroty pomocy!!!bmw e36 1.8is

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem i niewiem co to jest na wolnych obrotach bmw jak jest zimna pracuje rowno jak sie rozgrzeje obrotomiez skacze minimalnie gora dol i auto nie rowno chodzi co to moze byc? :?:
Opublikowano

Witam

Polecam sprawdzić też gumę łączącą przepływomierz z przepustnicą. Jeśli jest dziurawa i silnik łapie fałszywe powietrze, to obroty też lubią falować.

Niestety guma w m40/m42 jest dłuuuga i nienajtańsza...

pozdrawiam

--

Krzysztof Palenta2

• 5 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
najpierw sprawdz przewody i swiece.Ja tez tak mam ale wiem ze mam przebicie na jednym z przewodow.Czeka mnie ich wymiana ale jak wszyscy wiedza przewody WN do is'a nie naleza do najtanszych :/
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

U mnie byl przeplywomierz, ale poczytaj moje dwa posty a najlepiej jedz do dobrego mechanika, niepotrzebnie wymienilem cewke, sondy lambda, czyscilem krokowy, przepustnce... a wszystkeimu winien byl przeplywomierz (diagnoza kiepskiego mechanika) aha i jak czesci to tylko oryginal ( mialem przeplywke zamiennik i byla do kitu wiec nei potrzebne kolejne koszty), moga byc jeszcze jakies nieszczelnosc w przewodach niskocisnieniowych, ostatnio to przerobilem byla malutka dziurka przetarta na jednym z nich i efekt b.podobny

...latanie jest bogiem, predkosc nalogiem, zycie zabawa,sex podstawa...