Skocz do zawartości

E46 przyspieszenie ciągnie od 2000tys,obr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich .E46 320d sielnik M47.przebieg 190tys, Moze ktoś mi pomoże w takiej sprawie jak w temacie a mianowicie auto ma przyśpiszenie od 2000tys /obr . Jest problem z ruszeniem auto nie ciągnie trzeba dodać duuuuuuuuuuużo gazu żeby ruszyć w przeciwnym razie auto zgaśnie .Dodam jedynie że miesiąc temu auto miało naprawę pompy wtryskowej a bliżej streownika pompy ale po naprawie jeżdziło ok . Moze ktoś z kolegów z białegostoku poleci dobry zaklad do naprawy bmw . KTS nie pokazuje żadnych błedów .Od 2000 tys,obr auto lata ok .Dodam jescze że 3 miesiace temu zrobione zostały wysztkie potrzebne wymiany tzn. olej filtry . itp.

Czekam na odp.

Opublikowano
To ze ciągnie od 2000 wynika z charakterystyki silnika- wczesniej to porazka, no ale jak masz porównanie i mówiz że wcześniej było lepiej tzn ze sie coś pogorszyło faktycznie. Ktoś juz pisał, ze jak EGR zle działa to przy ruszaniu moze sie samochód dusić własnymi spalinami, szarpać a nawet gasnąc- odłącz EGR na chwilę i zobacz czy jest lepiej. Względnie mozna by sprawdzić po odkręceniu, czy sie jakoś dziwnie nie blokuje w pozycji lekko otwartej. Z tym ze to blokowanie sie jest raczej mało mozliwe biorac pod uwagę jaką siłę bez podciśnienia musiałem włozyć zeby lekko uchylić zawór!
Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano
czyściłem dwa według wskazówek na forum po zdjęciu przwodu nie ma żadnej różnicy w pracy silnika ,ale przyszło mi do głowy czy mozna je zamienić miejscami na próbe moze to pomoże . ??? A czy jest ktoś z białego żeby miał taki sam sam e46 320d m47 . Moze by miał czas sie spotkać bym porównał jak u niego to chodzi .