Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich,niedawno pisałem na forum o problemie jaki mam z moją małom,a dokładniej to ciężko odpala na ciepłym silniku jak postoi trochę dłużej.miałem uszkodzoną jedną sonde i czujnik temperatury powietrza zasysanego wymieniłem obie rzeczy ale problem jest dalej,może ktoś miał taki taki przypadek i mógłby mi pomóc. a chodzi o e38 740.z góry dziękuję.
Opublikowano
zrob tak, wsiadasz do auta, i krecisz rozrusznikiem z ulamek sekundy,poprostu tak aby tylko pyknąc "silnikiem" cofnij stacyjke, znowy przekrec, nieodpalaj, cofnij i odrazu odpalaj, jak odpali normalnie to juz wiem o co chodzi :-)
www.auto-optima.pl
Opublikowano
krzywy191 chciałbym jeszcze ci dodać że dwa tygodnie temu zmieniłem filtr paliwa i pompę kupiłem nową bo mi padł nie jakąś podróbę tylko oryginał
Opublikowano
Cześć ! Jeśli chodzi o problem z odpaleniem auta to najprawdopodobniej jest problem u Ciebie z wtryskami . Ja to aktualnie przerabiam w swojej beemce. Rozwiązaniem jest albo zakup nowego (oby tylko jednego) ale rozsądniej jest zregenerować albo używka. Jeśli masz przebig powyżej 200 tys.km. to przypadłości z wtryskami są czymś normalnym. W jakimś warsztacie z odpowiednią diagnostyką możesz to dość tanio zdiagnozować Pozdrawiam!
Opublikowano

Cześć Marcin! No niestety problem z odpalanie mojej beembki trwa nadal. Uderzyłem do fachowców i stawiają na wtryski albo same końcówki. Przy moim przebiegu 225 tys. km. stwierdzili to coś normalnego i nie jest to wina paliwa!!! Koszt nowego wtrysku to sam wiesz ile (szkoda gadać). Jest firma w Bydgoszczy www.wtryskiwacze.pl która regeneruje wtryski (trzeba wymontowć samemu, można wysłać kurierem. Koszt regeneracji jednego to gośc powiedział, że jak zobaczy to powie ale grubo poniżej stówki). Mi powiedział, że przy takich objawach jak ja mam- trudno odpala- za 3-4 razem ale równo pracuje, nie kopci, dobrze się wkręca na obroty to prawdopodobnie wystarczy tylko przeczyścić końcówki i będzie ok!.

Pytałem o zakup używanych wtrysków (kompletny, tylko podpiąć kostkę i założyć) to cena jednego to cztery stówki (podobno w dobrym stanie bo jak mówił gościu to ludzie jak brali od niego to tylko po jednej sztuce i auto im chodziło ok. Z tego wniosek (oby!), że jak niedomagają wtryski w początkowej fazie to tylko jeden ale sprawę trzeba załatwić szybko żeby nie chrzaniło się dalej. Po niedzieli dokładnie zdiagnzuję swoje auto i będę walczył. A jakie są Twoje spostrzeżenia w tej kwestii? Pozdro!

Opublikowano
zrob tak, wsiadasz do auta, i krecisz rozrusznikiem z ulamek sekundy,poprostu tak aby tylko pyknąc "silnikiem" cofnij stacyjke, znowy przekrec, nieodpalaj, cofnij i odrazu odpalaj, jak odpali normalnie to juz wiem o co chodzi :-)

i jak pomoglo, odpala normalnie takim systemem jak opisalem? sorry ze niepodalem numeru ale nieodczytalem tej wiadomosci, mialem pogrzeb itp,

www.auto-optima.pl
Opublikowano

krzywy191..ja mam takie objawy..i wlasnie nie wiem co to jest...podejrzewam ten grzybek przy pompie paliwa ktory powoduje cofanie sie paliwa do zbiornika..ale nie jestem pewny :)

pozdr.

jesli posiadles kobiete swoich marzen to o pozostalych marzeniach mozesz smialo zapomniec...

http://img01.picoodle.com/img/img01/7/2/9/f_podpism_5d496cc.jpg

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=92490