Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;-) Mam mozliwosc by miec felgi stalowe wraz z oponami o dokladnym rozmiarze 16x7J ET 47. Zdaje sie ze felgi od merola. I pytanie, czy bede pasowac mi do bmw e34? Rozstaw śrub pasuje. 5x120. Podobno ktos mi mówił ze mogą wejsc ale nie wiadomo czy bedzie mozliwe w nich skrecanie kół..heh.. moze jakies dystanse pomogą ... bede wdzeczny za pomoc;)

Pozdro !

Opublikowano

to chyba nie są felgi od mercedesa bo w osobowych mercedesach rozstaw śrub wynosi 5x112

et 47 też chyba do 5er nie będzie pasował, pewnie za cenę porządnych dystansów kupisz komplet felg stalowych BMW na które będziesz mógł przełożyć opon

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jak dobrze sie zorientowalem to te felgi co posiadam, powinny pasowac do bmw e46;)

Dobrze sie zorientowales :cool2: - pasuja jeszcze do e36.

PZDR

Opublikowano
Chlopaki okazalo sie ze z tymi oponami co dostalem jest maly problem. Na dwóch z nich z wewnetrzen strony sa guzy jakies. Raczej nie duze, jeden moze taki wiekszy... czy mozna ich uzywac? Czy w kazdej chwili grożą wybuchem itp;| Szkoda mi ich bo bieżnik jest całkiem dobry a i za darmo dostalem... jak to jest z guzami? Jak potrzebna jest fotka, to pisac, postaram sie dołączyc pozniej.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
zobacz na oponie powinno byc owalne oznaczeniei 3 cyfry w srodku np 246-tzn ze opona zostala wypordukowana w 24 tygodniu 2006r, nie powinno sie jedzic na takiej oponie z bablem, bo nie wiadomo kiedy trzasnie, pol biedy jak w miesci przy malej predkosci, ale na trasie powyzej setki to juz niebezpieczne
Opublikowano
Jak masz guza to raczej nie jeździj na takiej oponie... Spotkałem sie z takim czymś u taty w samochodzie. Ściąga samochód i może nim trząść. Z początku obwinialiśmy krzywe tarcze hamulcowe, a przyczyną była opona z guzem, która też miała dobry bieżnik.