Skocz do zawartości

[E36] otwory w progach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak to jest wyjasnijcie mi czy otwory w progach z tylu i z przodu powinny byc zatkane czy tez nie?rozmawialem z kumplem i stwierdzil ze powinny byc zatkane jakimis zatyczkami bo inaczej podczas jazdy bede miec zachlapane blotem i moga zaczac gnic od srodka.Dobrze mowi? ,czy to tak ma byc? moze tak musi byc moze powietrze musi miec jakis przeplyw sam juz nie wiem, u drugiego kumpla tez nie ma tam zadnych zatyczek :? (oczywiscie chodzi mi o te otwory od strony podwozia)
bede mogl wyprzedzac
Opublikowano

Ja żadnych otworów nie mam, a mam podobne auto,

kiedys w merasiu to tak-) powinny być zatkane,bo może pojawic sie rdza od wew.

Opublikowano

Witam,

jeśli masz na mysli otwory odwadniające to nie powinny być zatkane.Wyglądają jak by przecięta blacha i odgieta do dołu.

Olek

Opublikowano
jeśli chodzi ci o te od spodu to w oryginale chyba są gumowe zaślepki po to żeby nie zaczęło rdzewieć , ale u mnie nie było ...
E36 325i
Opublikowano
jak to jest wyjasnijcie mi czy otwory w progach z tylu i z przodu powinny byc zatkane czy tez nie?rozmawialem z kumplem i stwierdzil ze powinny byc zatkane jakimis zatyczkami bo inaczej podczas jazdy bede miec zachlapane blotem i moga zaczac gnic od srodka.Dobrze mowi? ,czy to tak ma byc? moze tak musi byc moze powietrze musi miec jakis przeplyw sam juz nie wiem, u drugiego kumpla tez nie ma tam zadnych zatyczek :? (oczywiscie chodzi mi o te otwory od strony podwozia)

Podjedz do mechanika lub blacharza-)on ci prawde powie-) czy mają byc zatkane czy nie.

Wg.mnie tak.

Opublikowano
a masz szyberdach ?? bo jesli tak to sa otwory odprowadzajace z niego wode.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D