Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich :)

mam pytanie odnosnie czesci silnikowych do bmw a omegi, czy te z omegi pasuja do bmw? jezeli tak to ktore? czesci do omegi sa jakby wyraznie tansze od tych do bmw i zastanawiam sie czy mozna je stosowac?

doczytalem ze niektorzy uzywaja np filtra paliwa od omegi...

dzieki za info

pzdr

dennis

Opublikowano
jeśli chodzi o silnik to jest identyczny, na wszystkich elementach są znaki bmw, mówię o samym silniku, alternatorze, rozruszniku itp, jeśli chodzi o filtr paliwa to raczej nie bo w omedze jest inne rozwiązanie niż w bmw, a nawet jak był by taki sam to cena również byłaby identyczna.
Opublikowano
jeśli chodzi o silnik to jest identyczny, na wszystkich elementach są znaki bmw, mówię o samym silniku, alternatorze, rozruszniku itp, jeśli chodzi o filtr paliwa to raczej nie bo w omedze jest inne rozwiązanie niż w bmw, a nawet jak był by taki sam to cena również byłaby identyczna.

znaczek bmw jakby "drozszy" niz opel ;)

a czy turbina byla stosowana taka sama? skad w omedze wziela sie znizka mocy w stosunku do bmw?

pzdr

dennis

Opublikowano

nie wiem czy turbo jest takie same bo motor miałem bez, chociaż kolektor wydechowy jest identyczny, dolotowy również. Gość który mi sprzedawał silnik mówił że turbo trzeba zmieniac, może ma inny kształt i nie będzie się mieścić w komoże.

Wydaje mi się że różnica w mocy jest ukryta w sterowniku bo mocy nie ubylo

Opublikowano
Tylko jest delikatna różnica opel-136 KM ,a BMW-143KM .... niby 7 koni ale zawsze :D

no wlasnie a skad ta roznica?

pzdr

dennis