Skocz do zawartości

kupie silnik do bmw 2500potrzebny pilnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wczoraj byliśmy na tuning zlocie w łazach ,nie fortunnie sie przytrafiło,że z samego rana nasza betka dostała od nikesza ostro po pedale gazu i zajechał sworzeń na tłoku,lub panewki,strasznie silnik sie tłucze, zawory są całe,ale brykać sie nie da :( Nikesz szuka silnika w dobrym stanie by móc przełożyć ,bo juz tyle razy ten remontował,że już siły do niego nie ma.Chce kupić w dobrym stanie silnik 2,5 l. 6-cylindrów może być bez osprzętu w rozsądnej cenie ;) /silnik moze być większy,byle wszedł do naszej betki E30

P.S.

sorki,jeśli post jest w nieodpowiednim dziale i nie jasno opisany - desperacja.....

Pozdrawiam :)

@ Rudy a jaka jest cena wywoławcza???

Opublikowano
nie fortunnie sie przytrafiło,że z samego rana nasza betka dostała od nikesza ostro po pedale gazu

:duh: :duh: :duh: Nie skomentuję,bo szkoda słów,a szczerze teraz to nich szuka 1.6 bo szkoda takiego silnika dla tego gościa :nienie: :nienie:

http://www.iv.pl/images/16876943185426216561.jpg
Opublikowano

silnik jest od tego żeby go kręcić ; po co wam beemki z takimi dużymi silnikami??? może nie którym taczki wystarczą ! 200 kucy upoważnia do czegoś.po to są organizowane zloty by pokazać na co autko stać,jeśli się to komuś nie podoba to jego sprawa,ja nikogo do niczego nie zmuszam,biore udział w takich zawodach już ładnych pare lat i cieszy mnie tak spędzany czas i zabawa z autem,po to ono jest. w Maslowie kolo kielc mialem 15,3 na 1/4 mili w zawodach PZM a na wydechu mam 129 decybeli i może to też sie komuś nie podoba???

jeszcze raz pytam bo jestem zainteresowany silnikiem

Opublikowano

mialem taki 2.5 86 rok po tuningu w niemczech miał około 200 kucy wieksze prowadnice zaworowe i zawory ale to szło :D dotychczas nie latalem juz taka 2.5

kolega sprzedał taki silnik za 1600 zł

POZDRAWIAM !!!
Opublikowano
moja ma 2,5 89 i 220 kucyków jazda nią robi niesamowite wrażenie ;) za miesiąc kolejne zawody w Katowicach :) betka będzie już zrobiona :D
Opublikowano
ok panowie bez nerwów ścigajcie się to jest ok ale nie niszczcie silników przeróbcie je tak żeby był odpowiedni zapas mocy a nie tylko na papierku było napisane 220KM a jak już chcecie się bawić w tuning silniczków R6 to polecam wersje 2700cm3 z tz ety jest to ciekawa baza do przeróbek
Opublikowano

nie rozumie dlaczego wszyscy się mnie czepiają ??? nigdzie nie jest napisane że się ścigałem,czy paliłem gumy,Semena napisała nie fortunnie ładowałem jej akumulator na kablach,spadła wskazówka od obrotomierza i przedobrzyłem sprawę,niestety za swoje błędy trzeba płacić,silnik już się pomału remontuje,a ja w dalszym ciągu poszukuje w lepszym stanie

Pozdrawiam wszystkich