Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy do auta z padnietym M30B35 mozna przelozyc M30B30? Czy wymaga to wymiany komputera? Mocowania rozumiem pasuja.

Z gory dzieki za odpowiedz.

Opublikowano
Można. W M30B35 jest inny komputer niż M30B30. Kumpel jeździł 3.5 na kompie z 3.0 bo komp z 3.0 pozwala kręcić silnik do 6400 czyli wyżej niż w 3.5. Myślę, że 3.0 powinno jeździć na kompie z 3.5 ale czy będziesz zadowolony musisz sam sprawdzić. Jak nie na allegro "rozbieracze" takie kompy po ok. 50 zł sprzedawali.
Opublikowano

Dzieki :)

Jeszcze jedna sprawa mnie nurtuje - czy w czasie produkcji E32/E34 byly wsadzane rozne modele M30B30/35? jest szansa ze trafie cos cos nei bedzie pasowac aparatem zaplonowym, przeplywka albo iloscia wtyczek w wiazce?

Mowie o seryjnych silnikach, nie Alpinach etc.

Opublikowano

W ramach zglebiania tematu:

- czy M30b35 z poznych modeli e28/e24 mozna z powodzeniem przelozyc do e34 535? Caly czas mowa o golym silniku. Osprzet bedzie sie zgadzal? Otwory montazowe etc?

Opublikowano

Co do silników M30 w modelach E28 i E24 to sprawa jest bardziej skomplikowana, bo dużych szóstek troszkę tam było.

M30B25, M30B28, M30B30, M30B32, M30B35. Żeby włożyć dwa pierwsze nie obejdzie się bez przeróbek, pozostałe będą pasować pod osprzęt Twojego silnika. Dlaczego pytasz o tak stare silniki masz takie w dobrym stanie?? Gdzie znalazłeś takich weteranów jak E28 i E24 z silnikami M30???

Opublikowano

Ano mam opcje kupienia m30b35 w wersji E28/e24 z 1986r, czyli nie ten najnowszy ktory jak wyczytalem wszedl w 1988. Niestety jestem bardzo kulawy z tych starych beemek i nie wiem czy takiego golasa daloby sie przeszczepic wprost do mnie do e34, z tego co czytalem to nie ma opcji bo sa inne mocowania lap.

Dzieki za pomoc. Moze jeszcze powiesz czy kolektory ssace w b30 i b35 sa zamienne? Bo chyba kupie b30, tych jest troche a b35 nie moge znalezc.