Skocz do zawartości

M52 jak sie te silniki sprawują na gazie ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zmieniłem swoja BMW z 318i z gazem na 320 bez gazu i mam pytanko jakie koszty plus minus instalacji gazowej ?? I jak sie te silniki M52 sprawuja na gazie sa z nimi jakies problemy ????
Opublikowano

Temat gazu wiele razy wałkowany nie tylko na tym forum. Są przeciwnicy i zwolennicy.

Moje zdanie jest takie że jeśli to będzie sekwencja i dobrze zamontowana to polubisz gaz. Nie odczujesz że jedziesz na gazie a odczujesz przy tankowaniu z usmiechem na twarzy.

Koszty? ja zakładałem 12.2005 i płaciłem 2900 (wtedy ceny były ok 3200) teraz myślę ze za ok 2700 można założyć

Opublikowano

Ja zalozylem sekwencje do 320i i zaplacilem 3 tys PLN.

Co prawda troche trwalo, zanim udalo sie ja prawidlowo wystroic, ale teraz jestem zadowolony. Ale w przypadku silnikow M50 i M52 TYLKO i WYLACZNIE sekwencja - instalacje II generacji to morderstwo dla tych silnikow.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

siema ja mam 320i ale na zwykl

ym gazie nie na sekwencij i nawet dobze chodzi tam u tego goscia w tarnobrzegu zwykly 1700zł do bety a sekwencja 4200zł takze jak chcesz

Opublikowano

Witam !!!

Mam też zagazowaną 320i , instalacja sekwencja stag300 , koszt w Koszalinie 3400zł . Przejechałem narazie 15tyś i zero problemów.

Pozdrawiam

Opublikowano

tak czytam te posty z cenami i czytam....i się dziwie....strasznie drogie instalacje tam w waszych okolicach..każdego po kolei..w moich okolicach(mazowieckie) założenie sekwencji wacha się w cenach od 2000 zł do max 2500 zł....takie ceny jak u was są teraz to u mnie były 2 lata temu gdzie za założenie sekwencji do 520 Vanosika trzeba było dać 4000zł!! i to tak w miarę ligtowo...bywało drożej...a teraz myślę że za 2500....to już git malinka

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
Byłem wczoraj sie zapytać ile założenie gazu by kosztowało to mi powiedzieli około 5tys.zł myślałem ze padne ze śmiechu !!! w Serwisie Peugot byłem jutro jade gdzie indziej !!!
Opublikowano
..w moich okolicach(mazowieckie) założenie sekwencji wacha się w cenach od 2000 zł do max 2500 zł....

Z takimi cenami to juz troche przesada - 4 cylindry owszem 1900-2500zl za staga 300 w zaleznosci od reszty uzytych komponentow i jakosci instalacji/czasu na ta instalacje poswieconego

6 cylindrow to koszt 2500-3000zl zazwyczaj w okolicach wawy czy radomia przynajmniej jezeli chodzi o mazowieckie i okolice

Pozdrawiam

Opublikowano

zgadzam się z kolegą

bono20002 ceny które podałes to są do aut 4cylindrowych

Opublikowano
Zgadzam się panowie...poszedłem sie dowiedzieć i tak....4 cylindry...ale cena mnie zaskoczyła....poważnie ..chyba że instalacja jest jakaś badziewiasta(nie znam sie na lPG koleś coś tłumaczyła ale....) bo koszt-2100 zł...
Opublikowano
  • Autor
Dzisiaj byłem u innego Gazorka i powiedział że za 3300 mi założy sekwencje !!! Chyba sie na nia skusze !!!!