Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie ma sprawy, dodam tylko że trzeba było pociągnąć kable z żółtej wtyczki do modułu Airbag odpowiadające za aktywne zagłówki bo w starych fotelach ich nie było 

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• 5 miesięcy temu...
  • Odpowiedzi 136
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Panowie mam pół elektryki szmaciane. Kupiłem sporty polelektryki. Po podpięciu wywala błąd napinacza i nie grzeją maty. Co może być przyczyną ? Podobno wszystko działalo u poprzedniego właściciela. Dodatkowo po podłączeniu foteli nie działa elektryka w drzwiach kierowcy . 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Cześć.Jestem tu nowy .Kupiłem fotele comfort do swojej e61 i mam problem z ich podłączeniem.Nie rozumiem pewnych zagadnień które opisuje speed1211.Posiadam fotele szmaty grzane i pół elektryczne.Jak pociągnąć przewody? Proszę o pomoc .Moje e61 jest z 2006 roku.Odwdziecze się za "krok po kroku" co gdzie podpiąć 

Edytowane przez szczepanskiarkadiusz83
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie, podepnę się pod temat.

E61, 2004, 525i, M54b25

Rude sporty, grzane, pompowane z pamięcią full w prądzie. Potem we wrzesniu zdarzyła się powódź. Decyzja: ratujemy.

Zostały zastąpione przez rude komforty, również full w prądzie. Po prostu podłączyłem i od razu działały, pamięć z lustetkami, grzanie, pompowanie, itp.

Problem został z błędem od napinaczy pasów:

93B6

93BA

Czy trzeba coś dokodować (pusty plik man) czy moduł między fotelami umarł? Napinacze od pasów zostały stare, ale jak podmieniałem było bez różnicy. Ponad to do modułu od poduszek nie mogę się połączyć.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam mam E60 z 2003 roku. Fotele pół elektryczne z grzaniem, zakładam komforty z pamięcią wentylacją i grzaniem. Czy mają aktywne boczki nie wiem, jak to sprawdzić? Czarne wtyczki mają takie same przewody i w tych samych miejscach. W żółtych brakuje mi pinów 2,3,11,21 i 22. Z modułu szm z pinu 3 przeciągam kabel do żółtej do nr 2. A co dalej? Ktoś mi podpowie? 21 i 22 to będzie zasilanie do wentylacji?

Opublikowano

Czarne wtyczki mam z taką samą ilością ja kabli. W żółtych brakuje mi pinów nr 2,3,11,21 i 22. Z szm z pinu nr 3 do pinu nr 2 przeciągnąć kabel na każdy fotel a do z resztą ktoś podpowie?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Podłączałem takie fotele u siebie tylko ja nie mam wentylacji, pamiętam że info jak to podłączyć zbierałem z wielu miejsc na necie nie miałem wtedy jeszcze schematów a teraz ryję po schematach i nie mogę nigdzie znaleźć opisu jak to podpiąć. Te fotele oczywiście mają aktywne boczki tylko musisz jeszcze dokupić panel z przyciskami regulacji wentylacji i regulacji aktywnych boczków.