Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytania dot. obu stron oraz ich funkcjonowania.

1) Wysłałem 2 maile do dwóch różnych oferentów(mobile.de), oba to komisy/salony etc. (nie osoby prywatne). Maile oczywiście w jęz. niemieckim i jak do tej pory nie dostałem żadnej odpowiedzi a minęło już kilka dni. Próbowałem ponawiać swoje pytania wysyłając maile ponownie lecz bezskutecznie. Czy jest to normalna sytuacja i jedynym rozwiązaniem jest kontakt telefoniczny? Proszę abyście podzielili się swoimi doświadczeniami w tej materii

2) Czy jest/znacie forum na którym można otrzymać porady/odpowiedzi dot. tuningu ? Forum Streetracing zrzesza chyba tylko podwórkowych tuningerów, bo na pytanie o "wałek rozrządu" nie otrzymałem żadnej odpowiedzi natomiast pełno jest kilku stronicowych tematów o treści "jakie autko za 6000zl" etc.

Opublikowano
Z mobile.de miałem identyczną sytuację, jednego wieczoru wysłałem kilka wiadomości e-mail i nie uzyskałem żadnej odpowiedzi. Pytania zadawałem bezpośrednio ze strony, wiadomości typu "Kopie Ihrer Anfrage " dostałem, co jest na moje potwierdzeniem wysłania, co za tym idzie kontakt się urywa bezpośrednio na adresacie, dodam iż w każdej wiadomości pisałem, że jestem z Polski.
"... Jednością Silni, Rozumni Szałem... "
Opublikowano
Jezeli w ogloszeniu nie bylo podkreslone ze ten ktos odpowie tez na meila to raczej nie ma co liczyc na odpowiedz.Przez telefon mozna zawsze wiecej nasciemniac,no i spora czesc handlerzy troszke kiepsko stoi z Niemieckim pisanym(turcy itd.)
Opublikowano
Nigdy emaili nie wysylalem tylko telefonicznie rozmawialem z handlujacym,a jak chcialem rezerwowac auto to faksowalem i miale juz kontrakt podpisany i autko czekalo na mnie.I nie wazne czy z rosji czy polski czy murzyn.
te gusta conducir? BMW
Opublikowano
proponuje znaleźć najpierw stronę komisu/deealera i z ich strony znaleźc maila i wysłać, próbowałem i działa, nie polecam wysyłania zapytań przez formularze.
tylko 1.8 ale daje rade;)
Opublikowano
2) Czy jest/znacie forum na którym można otrzymać porady/odpowiedzi dot. tuningu ? Forum Streetracing zrzesza chyba tylko podwórkowych tuningerów, bo na pytanie o "wałek rozrządu" nie otrzymałem żadnej odpowiedzi natomiast pełno jest kilku stronicowych tematów o treści "jakie autko za 6000zl" etc.

http://www.swiatek.com.pl

Jak mu wytlumaczysz co to sa krzywki w ksztalcie /\ to moze zrobi :D