Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Żona zrobiła mi prezent.... zakupiła na allegro preparat URAD do odświeżenia skóry kierownicy oraz mieszka na drążku zmiany biegów. Bezbarwny. Preparat zadziałał tak że, delikatnie mówiąc, wizualnie skóra wyglądała na zniszczoną całkowicie! Całe szczęście po umyciu wszystkiego mam prawie ten sam efekt. Czy ktoś już stosował ten preparat? Z jakim efektem?

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//eca.nazwa.pl/_prl/kierownica_22.jpg

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//eca.nazwa.pl/_prl/kierownica_23.jpg

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//eca.nazwa.pl/_prl/kierownica_24.jpg

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//eca.nazwa.pl/_prl/kierownica_29.jpg

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//eca.nazwa.pl/_prl/kierownica_33.jpg

Sprzedawca wykręca się pisząc cyt."tylko z tego co widze jest to stara BMKa problem moze tez polegać na tym ze kierownica jest tłusta wytłuszczona przez palce i nasta poprostu nie równomiernie jest wchłaniana przez skórę widać to zresztą na kawałku skóry która nie jest uszkodzona czyli na ramieniu kierownicy ...."

Opublikowano

1. Jakiego URADA uzywales

Bezbarwny czy czarny?

2. Czy skora była oczyszczona odpowiednimi srodkami przed uzywaniem URADA ?

3. Czy nie nakladales tego za duzo?

4. Czy ktos Ci nie sprzedal podroby ? Jaki nick sprzedawcy na allegro

540i '98 6-speed manual individual
Opublikowano
1. Jakiego URADA uzywales

Bezbarwny czy czarny?

2. Czy skora była oczyszczona odpowiednimi srodkami przed uzywaniem URADA ?

3. Czy nie nakladales tego za duzo?

4. Czy ktos Ci nie sprzedal podroby ? Jaki nick sprzedawcy na allegro

Ad. 1 BEZBARWNY

Ad. 2. Oczyszczona zwilżoną szmatką.

Ad. 3. Nakładane było zgodnie z instrukcją, niewiele.

Ad. 4. Nick "dagsped".

Sprzedający zaproponował wysłanie mi, chyba nieodpłatnie, preparatu do oczyszczania kierownicy przed lub teraz po stosowaniu URADu.

Opublikowano

Ja używałem czarnego URAD'u tez z allegro do foteli i mieszków i jestem zadowolony z efektu zatuszował wszystkie mankamenty itd...tylko jak dla mnie za bardzo sie błyszczy dlatego po godzinie od nałozenia przetarłem preparatem do czyszczenia skór zeby zdjąc nadmiar (chyba za duzo nalozylem) i teraz efekt mi sie podoba nawet bardzo ;) skóry jak nowe takze ja polecam ale CZARNY...z bezbarwnym nie wiem jak jest nie testowałem :)

p.s. na kierownice bałbym sie samrowac bo ten specyfik koloryzuje i raczej z kierownicy by sie scierało/łuszczyło wiec Twój bład chyba ze nalozyles to na kiere..

pozdr.

Opublikowano

Witam,

Ja uzywalem URAD'a granatowego na sprobowanie do tylnej kanapy

Pierwszy kardynalny blad ktory popelniles to brak wyczyszczenia i odtluszczenia skory.

Drugi kardynalny blad ktory popelniles to to ze uzywales URADA bezbarwnego - przy czarnej skorze lepiej stosowac URAD czarny

CO do sprzedawcy znam tego czlowieka moze znam to za dlugo powiedziane ale zajmuje sie improtowaniem srodkow do impregnacji miedzy innymi leathermaster i URAD.

Pasta URAD to jedna z najlepszych past na rynku otrzymala wiele nagrod ale trzeba ja umiejetnie stosowac.

Zalecam jeszcze po uzycie URADA zaimpregnowac mleczkiem dodatkowo skore.

Patrzac na Twoja kierownice ja nie oczekiwalbym cudow - masz ja zyzycta rzeczywsice zadna pasta nie zlikwiduje rys na skorze.

Opublikowano
Witam,

Ja uzywalem URAD'a granatowego na sprobowanie do tylnej kanapy

Pierwszy kardynalny blad ktory popelniles to brak wyczyszczenia i odtluszczenia skory.

Drugi kardynalny blad ktory popelniles to to ze uzywales URADA bezbarwnego - przy czarnej skorze lepiej stosowac URAD czarny

CO do sprzedawcy znam tego czlowieka moze znam to za dlugo powiedziane ale zajmuje sie improtowaniem srodkow do impregnacji miedzy innymi leathermaster i URAD.

Pasta URAD to jedna z najlepszych past na rynku otrzymala wiele nagrod ale trzeba ja umiejetnie stosowac.

Zalecam jeszcze po uzycie URADA zaimpregnowac mleczkiem dodatkowo skore.

Patrzac na Twoja kierownice ja nie oczekiwalbym cudow - masz ja zyzycta rzeczywsice zadna pasta nie zlikwiduje rys na skorze.

1. zgadzam się co do moich kardynalnych błędów... najpierw powinienem zapytać na forum - jednak to był prezent od żony i nic nie wiedziałem.. a ona starała się i chciała dobrze :)

2. co do sprzedającego nic nie mam, myślę że wywiązał się z umowy/transakcji. zastrzeżenia miałem do preparatu, jak widać błędem było moje postępowanie

3. co do kierownicy - te fotki są PO ZASTOSOWANIU URADu , jeszcze przed starciem.

Tak wyglądała kierownica przed zastosowaniem:

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//eca.nazwa.pl/_prl/kierownica_50.jpg

Opublikowano

co do kierownicy przed Uradem ni ebede sie wypowiadal bo nie sa to te same zdjecia tylko jedno ogolne.

powiem tak - posmaruje skore plakiem do kokpitu i zrobie fotke tez bedzie dobrze wygladalo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

a wiec tak

1. odlusc skore jakims preparatem

2. uzyj czarnego urada - cienkia warstwa jezeli nierowno pokryje zrob kilkakrotnie w odstepach 30-40 min

3. zaimpregnuj dobbrym mlerczkiem ja akurat robilkem zestawem leathermaster

kanapa wyglada jak nowa

co do bardziej wytartych skor niesttey tu najlepsza jest renowacja czyli

odtluszczenie->malowanie farba->utrwalenie koloru->impregnacja

Opublikowano
uzywalem urada czarnego do foteli i mieszka, skutek bardzo dobry, powyzej moich oczekiwan, nalozylem troche za gruba warstwe specyfiku i mialem problem bo skora na jednym fotelu zaczela czernic, czyli bylo za duzo srodka i nie wsiakl caly w skore , ale po dokladnym spolerowaniu frotte bylo po problemie, renowacja skory w sumie za grosze , a efekt bardzo dobry, preparat wszedl gleboko w rysy, zadrapania na skorze, poglebil i ozywil kolor, nadal polysk, po tej renowacji nic innego nie nakladalem i tak jezdze juz z miesiac i efekt sie utrzymuje, kierownicy tym nie traktowalem bo mialem watpliwosci czy taka wyswiechtana i tlusta od rak powierzchnia przyjmie dobrze preparat i czy nie bedzie brudzila pozniej skora rak..