Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie osiągi mają Wasze BMW E36 328i w teście 60-100 na IV biegu?

Jaka może być przyczyna i ewentualnie jak naprawić (zaprogramować) komputer taki jak na zdjęciu z linka ponizej. U mnie wyświetla tylko godzinę, ewentualnie mogę włączyć/wyłączyć sygnał dla godziny i działa również przycisk check - wyświetla się komunikat, że wszystko OK. Do czego służą poszczególne przyciski ?

http://img293.imageshack.us/img293/4797/kompsz2.jpg

Opublikowano
Okazało się, że wyświetla również temperaturę tylko wystarczylo mocniej wcisnąć. Nadal nie wiem do czego służą przyciski przyciski 1, 10, 100, 1000 oraz set/res Zauważyłem również dziwny objaw po wyłączeniu silnika z modułu sterowania nawiewem i klimatyzacją wydobywa się szum- coś pracuje kila minut jeszcze.
Opublikowano

Dzięki za wyjaśnienie przycisków.

Czy ktoś byłby chętny sprawdzić u siebie w E36 328i czas na 4 biegu od 60 do 100km/h ?

Opublikowano
Dzięki za wyjaśnienie przycisków.

Czy ktoś byłby chętny sprawdzić u siebie w E36 328i czas na 4 biegu od 60 do 100km/h ?

Ja mam taki silnik w E30 w - wąska lampa - i będę na dniach się bawił G-Tech'iem (co do którego wiem, że jest bardzo dokłądnym egzemplarzem i pokazuje tak samo jak fotokomórki w SSS). Będę na pewno to sprawdzał, nie wiem jeki bedzie to miało przełożenia na twoje auto. Waga mojego samochodu to 1100 kg. Skrzynia też z twojego auta, most seria, niestety bez szpery :( A w dodatku nie wiem, czy ktoś kiedyś nie zmienił w tym silniku mapa paliwowych, bo porzedni właściciel mówi, że jego kolejne E36 z takim już "jakoś gorzej idzie" :-)

Mimo wszystko jak chcesz to mogę ci tu zapodać wyniki przed 15 sierpnia.

Pozdro all

Opublikowano
Wolałbym dane z E36, ale chętnie poznam Twoje wyniki. Moja E36 328i na IV biegu od 60 do 100 rozpędza się około 7s (stoper-więc średnio dokładnie).