Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam interesuje mnie czy ktoś się odważył naprawiać uszkodzony szyberdach w BMW E36 w ASO BMW jeśli tak to czy koszt jest w miare rozsądny czy lepiej samemu próbować to zrobić zaznaczam że części trzeba nabyć u nich bo gdzie indziej to ciężko np.taki plastik ramienia prowadnicy ten co się slizga po szynie własnie on mi sie uszkodził i jakieś małe białe plastyki chyba od podsufitki tej co sie chowa w dach.Nie chce sie zszokować jak tam podjade :mad2: Ktoś próbował takiej opcji?? :mrgreen:

Jest taka rzecz dla której warto żyć!

Moja trójeczka.

Nowe,markowe części samochodowe:

Jesteśmy na allegro nick: "Wochu01"

TEL:502-959-955

Opublikowano

No hej.

Ja też to przerabiałem a właściwie przerabiam-mam juz prawie wszystkie potrzebne części teraz tylko je złożyć w całość. U mnie pękła prowadnica nad kierowcą (w serwisie nowa 74zł/strona) i plastyk w ramieniu uchylania dachu (nowy tylko w komplecie z ramieniem i ślizgiem 65zł/strona) tak, że nowe części to właściwie koszt działającej, kompletnej używki :(

Udało mi sie skompletować takie części z dwoch podobnie uszkodzonych szyberów. Jakieś części tam jeszcze mam, moge ci cos odsprzedać jakbym cos takiego miał. Najlepiej jakbys podesłał foto uszkodzonej części.....

Opublikowano

No własnie u mnie w mieście nikt sie nie chce podjąć naprawy oryginalnych szyberdachów jesli bym chciał założyć nowy to bez problemu a naprawa nie wchodzi w gre.

Mam uszkodzony plastik w ramieniu nad kierowncą który chodzi w prowadnicy taki 3cm x 2cm z uchem na ramie.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BF31&mospid=47430&btnr=54_0190&hg=54&fg=05

CZĘŚĆ NR 12

Własnie w ASO krzykneli mi podobna cene za komplet z ramieniem bo tylko tak sprzedają i jeszcze potrzebuje jakies zapinki białe małe chyba od podsufitki nier wiem który to nr na reolem.

Moja trójeczka.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Mam takie pytanie namierzyłem na allegro szyberdach od bmw touring z 97r. prosze mi powiedzieć czy bedzie mi pasował do sedana z 92 roku dokładnie chodzi mi o wymiane plastykowych prowadnic ponieważ moje sie ułamały ale jeśli bedzie pasował to wolał bym wymienic cały szyberdach bez jego rozbierana w celu uzycia konkretnych części.Prosze o konkretną odp. :mad2: :modlitwa: :modlitwa: :mad2:

Moja trójeczka.

Opublikowano
przestan kmbinowac sam nie dasz rady trzeba praktyki i wiedzy potem jest trudniej naprawiac jak jeszcze cos popsujesz . Jak niechca naprawiac to nie . Czestochowa to nie sibir do warszawy masz 200 km i problem zglowy tu jest numer do Marka .022814 12 60 lub 502072604 Robi dachy od 15 lat niema niespodzianek umow sie na dany dzien po dniu wyjedziesz i problem z glowy . JA robilem u niego juz 3 takie szybry . A kupowanie szmelcu z alegro to dzicinada . potem niema co z gnojem zrobic dotyczy to czesci jak i sprzedawcy .