Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam i powiem ze nie mam już sił. Otóż w mojej beti 318i e-36 94 rok mam problem z tyłem samochodu chodzi o to że na małych nierównościach malutkich dziurach czy nawet na łączeniu dwuch różnych nawierzchni rzuca mi tyłem na prawo i lewo niezależnie od predkości nawet przy 30km/h .

Ale najdziwniejsze jest to że byłem na 2-óch stacjach diagnostycznych przeczepali mi zawieche przód i tył i nic nie stwierdzili, amorki wszystkie ok.tyleje,sworznie,drażki wszystko ok żadnych luzów byłem także u dobrego mechanika ustawiał mi zbierzność z przodu i dalej to samo,zmieniłem inne opony -to samo i nie słychać żadnych stuków puków--cisza.Może ostateczne wyjście to będzie geometria tyłu ?????????Jak sądzicie (Mówie o tym bo miałem kiedyś uszkodzony tył a dokładnie to było spotkanie z krawężnikiem uszkodzone:

-dolni wahacz

-łącznik stabilizatora i przegub

Jazda robi sie coraz bardziej niebezpieczna--------pomocy

Opublikowano
Zawsze po spotkaniu czegoś twardego z tyłem nie zaszkodzi pojechać na geometrię. Tak musisz zrobić tył, pojedź do dobrego fachowca. Tył jest regulowany jak ci to zrobi założe się że problem zniknie.
Opublikowano
mialem to samo w swojej bmce i byla to tuleja plywajaca, tez jezdzilem po znachorach i zaden nic nie wykryl, dopiero znajomy mechanik pierwsze co sprawdzil tuleje i byla do wymiany, teraz juz wszystko jest dobrze i nie buja tylem. tuleja mogla sie tylko wysunac a nie razleciec i to tez moze byc.
Opublikowano

Ostatnio przerabiałem temat , tuleje tylnych wahaczy tzw sillentblocki do wymiany , auto buja tyłem , szczególnie na deszczu czućbrak stabilności, na szarpakach ciężko to wykryć , bo prawie nie widać tych tuleji , koszt od 25-60 zł /szt. w zależności od firmy i zawieszenia, wymiana 50-100zł + po takim zabiegu obowiążkowo geometria tyłu :!:

Po wymianie auto prowadzi sie o niebo lepiej

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif