Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem gdyz autko pa kazdej jezdzie zostawia na parkingu mala kropke oleju.zagladam pod maske i mam czyst silnik od gory.problem jest gdyz chyba olej jest na wysokosci pompy paliwa (kolektory sa suche) mechannik mowi ze to cieknie z uszcelki miski olejowej ale czy to mozliwe zeby chlapalo na gore?zachlapany jest alternator a na bloku jest mala "kaloza"oleju.gdzie cieknie?
Opublikowano
wiec nie wzialem aparatu bo zapomnialem.Ale wyczytalem ze taki wyciek moze powodowac zapchanie odmy czy jakiegos tam jej filterka.moje pytanie gdzie jest ta pie.... odma?czy musze caly silnik z gory demontowac?
Opublikowano
podjechalem dzis do goscia zajmujacego sie tylko pompapi do disli i powiedzial ze ten wyciek to na bank od turbo sciagnal gume z EGR wlozyl palca i wyciagnal brudnego od oleju tyle ze tego oleju badz ropy bylo tylko na sciance rury IC tyle co paznokiec od malego palca.Turbo chodzi bez zazutow.Ja mysle ze to odma ale gdzie ona u mnie jest ? :cry2: