Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam! ostatnio byłem u elektryk skasowac inspekcje i nie dało rady właśnie niewiem czemu podłaczał go pod jakis tester czy cos i kasował tam na nim a na desce dalej siewci pomaranczowy i czerwony kwadracik i napis inspection!!!!!!! juz szlak mnie powoli z tym trafia bo nielubie jak cos mi w aucie wyskakuje!macie moze pomysł jak to skasowac!>?????? bo z tego co sadze to na łaczenie samemu7 pinów to tez nie da rady!koles próbował kasowac na urzadzeniu TEXA czy cos takiego! a jak zaswieciła sie inspekcja to wymieniłem tylko olej i swiece czy ma to wpływ na to kasowanie? bo płyn hamulcowy jeszcze lux i chłodniczy tez!

sorki ze tak długo....

POZDRO!

Opublikowano

Ja zrobiłem tak:

1. Znalazłem kabel (długi na jakieś 50cm)

2. Zawołałem tatę do pomocy :)

3. Tata wsiadł do auta i co ważne w moim przypadku zamknął drzwi.

4. Kabelek z jednej strony podłączyłem do pinu nr. 7 (są ponumerowane) a z drugiej do masy (przy kielichu od amorka)

5. Kazałem tacie przekręcić stacyjkę tak żeby się kontrolki zapaliły na 3 sekundy

6. Potem za drugim razem to samo tylko że przez 12 sek

7. Wszystko było gotowe i zajęło to chyba z 3 minuty.

Pozdro

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=57073

Była: BMW E36 320i Sedan (vanos) - 94r

Było (i więcej nie będzie): Opel Vectra B 2.0 16V CDX - 98r

Nie zrozumieją ci którzy nie obcowali z BMW sam na sam!!!

Opublikowano
witam.moja rada znajdz dobrego elektryka z dobrym komputerem a nie jakiegoś podwórkowego psuja.Kasując inspekcję samemu zwierając pin 7 z masą narażasz sie na uszkodzenie komputera znam takie przypadki.Nie żałuj kasy jedz do ASO.pozdrawiam
Opublikowano
witam.moja rada znajdz dobrego elektryka z dobrym komputerem a nie jakiegoś podwórkowego psuja.Kasując inspekcję samemu zwierając pin 7 z masą narażasz sie na uszkodzenie komputera znam takie przypadki.Nie żałuj kasy jedz do ASO.pozdrawiam

Tak jest napisane w naprawiam sam!!Mozna kabelkiem!!

Nic sie nie stanie .chyba ,ze sie pomylisz!

pozdrawiam