Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich klubowiczów i nie tylko,,,mam problem z zawieszeniem tylnim,,no tak myślę....z lewej strony dokładnie z tyłu coś puka,,,nieważne czy jadę szybko czy turystycznie,a zwlaszcza stukot nasila się po nierównościach naszych kochanych dróg,,,zauważyłem że lewa tylnia strona jest troszeczkę opuszczoną niż prawa ,,,ściągą mnie troszkę na lewą stronę....zbieżność mam dobrą bo sprawdzałem,,,,,sprawdzałem również sprężyny i też są okej,,czyżby to amory,a może jakieś tuleje? :mad2: pozdrawiam wszystkich
Opublikowano
...a może wieszak stabilizatora się urwał ?? lub poduszki górne amortyzatorów są uszkodzone ?? może być kilka przyczyn i tak on-line to będzie chyba ciężko coś stwierdzić jednoznacznie. A może udaj się do stacji kontroli pojazdów na weryfikację - oni nie tylko są od przystawiania pieczątek w dowodach rej :cool2:

Galeria moich pojazdów i ich historia

http://img149.imageshack.us/img149/6353/podpisoj3.jpg

Opublikowano
a można zobaczyć to gołym okiem będąc na kanale?wczoraj byłem w kanale,trochę nim bujałem i szczerze mówiąc nic nie zauważyłem,,,, :|
Opublikowano
odgłos jest tak jakby amor uderzał w odbojnik,....ogólnie przyczepnośc koła jest dobra nie rzuca mnie na na rzadne strony......ale dobra będe musiał smignąć na stacje kontroli,,,i niech zerkną bo tak dłużej nie można... i dzięki za rade
Opublikowano

Witam

ja mam ten sam problem z tyłem, na nierównościach słychać takie głuche dźwięki. byłem w stacji kontroli pojazdów to gość stwierdził ze luzów nie ma a amory wykazują nieduże zużycie w procentach i tyle sie dowiedzialem. w innym warsztacie co ustawiałem zbiezność gość także stwierdził ze wszystko OK, do nastepnego już nie mam siły jechać. kupiłem komplet tulei do tyłu, tylko nie ma mi kto ich zmienić:)

Opublikowano
Uszkodzone poduszki mocujące amortyzatory tylne (górne mocowanie), mogą oszukać pomiar sprawności amortyzatorów w nieznacznym stopniu, warto je sprawdzić - odgłosy to głuche stukanie w tylnej części pojazdu...

Galeria moich pojazdów i ich historia

http://img149.imageshack.us/img149/6353/podpisoj3.jpg

Opublikowano
Miałem podobną sytuacje coś waliło z tyłu na nierównościach, znajomy osłuchał i stwierdził amortyzator lub poduszka. Kupiłem komplecik bo i tak miałem kupić nowe na zime i przy wymianie wyszło ze to sworzeń od wahacza wzdłużnego. Za wymiane zapłaciłem 210 :D z robocizną za komplet

=======================

BMW 528i e39 Sedan M-PAKIET, 99r benz+gaz