Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie. Co prawda auto sie nie gzrzeje i wskazowka trzyma pion elegancko ale z tego co wiem to on sie powinien krecic caly czas a tak nie jest.Nawet zostawilem ja tak na kilka minut na wolnych obrotach i nic. Ani wentylator ani wskazowka nie drgnie.Czy to jest normalne. 318i 98rok M43.
O Tempora! O Mores!
Opublikowano
Ciezko odpowiedziec na twoje pytanie napewno wkrotce wypowie sie ktos bardziej doswiadczony ale poki co to skoro sie nie grzeje znaczy sie ze jest wszystko ok inaczej na postoju wskazowka poleciala by do gory jak szalona. Ja moge tylko zaproponowac prosty eksperyment. Popros kogos zeby usiadl za kierownica i przytrzymal przez chwile autko na +/- 5500 obrotow po jakiejs minucie wentylator powinien sie zalaczyc tak przynajmniej jest u mnie jesli tego nie zrobi to nie wiem rozne dziwne rzeczy sie dzieja z tymi autami :norty:
Orginał to orginał reszta to po prostu szpan...
Opublikowano
Jak masz wentylator z wiskozą (napędzany paskiem)to powinnien kręcić się cały czas. Ja też mam m43 i jest napędzany paskiem, u ciebie jest inaczej?
Opublikowano
No u mnie niestety jest inaczej bo moj wentylator jest napedzany silnikiem elektrycznym (elektrostatycznym) wiec nie mam viskozy i bardzo zaluje bo jest tansza w razie wymiany, zalacza sie tylko wtedy kiedy stwierdzi ze musi np po przetrzymaniu na obrotach tak jak pisalem wczesniej.
Opublikowano
Juz doszedlem do tego ze wentylator mam elektryczny i pracuje jak zegarek. Wystarczylo dluzej poczekac. Ale dzieki za info. Nie wiedzialem ze w M 43 byly rozne rodzaje tych wentylatorow.Czlowiek sie uczy cale zycie :duh:
O Tempora! O Mores!
Opublikowano
To skoro masz elektryczny to od razu odpukaj i to bardzo mocno zeby nie wysiadl bez niego nie pojedziesz a za orginal w serwisie BMW krzycza 1058zl na allegro nie znalazlem zamiennik 595zl bogu dzieki ze mam znizki wiec wyszlo 395zl wiec w sumie niedrogo a i tak musialem zamawiac bo nie mieli na stanie. Pozdro
Opublikowano
No teraz to mnie nastraszyles :shock: Ale dlaczego od razu ma sie popsuc? Mam nadzieje ze nic mu nie bedzie i niech sie kreci jak najdluzej. :mrgreen: Pozdro
O Tempora! O Mores!