Skocz do zawartości

Silnik do e36 coupe 2.5 czy 2.8?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Zalerzy mi na dynamicznym,mocnym silniku do BMW e36 coupe akyualnie mam is.Ktory wybrac?Ktory z nich ma wieksze mozliwosci modyfikacji?Gdzie najlepiej szukac taki motor z calym osprzetem(kolmpletny silnik,skrzynie biegow,komputer,dyfer,sprzeglo)?Pozdrawiam!!!
Opublikowano

Z tych dwóch silników zdecydowanie 2.8. Moc podobna co 2.5(M50 oczywiście) ale wiele więcej momentu obrotowego i lepsze osiągi. Nowsza konstrukcja(M52 oczywiście).

Co do modyfikacji to nie pomogę bo to nie dla mnie.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

Tak jak kolega napisał

2.8 ... może gorszy dzwięk ( jak dla mnie ) od 2.5 ale jednak moment to wynagradza

A co do modyfikacji to jeśli chciałbys uturbiac auto czy cos w te style to mogę dac numer do goscia z ostrowca ktory tym się zajmuje

:twisted:

Opublikowano
2.8 ... może gorszy dzwięk ( jak dla mnie ) od 2.5

pańśkie oko konia tuczy hehe - ciężko w przypadku b28 użyć sformułowania "gorszy" :lol:

o to samo pytałeś na mpwr i tam już pisałem, ale i tu zapytam - o jakie mody Ci chodzi?

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
Kolego polecam 2.8 nie zapomnij, że to jedyny silniczek przed M-Powerkiem :twisted2: do tego w 36 będziesz odstawiał prawie wszystkich na drodze...Polecam
@@ nieważne jak,gdzie i za ile, ważne że BMW @@