Skocz do zawartości

[E39] Co oznaczają te numery?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początek Witam Wszystkich! :D

Od niedawna stałem się szczęśliwym posiadaczem BMW 525tds E39 i mam takie pytanie. Po wciśnięci przycisku do kasowania kilometrów i

przekręceniu kluczyka w stacyjce pojawiają się różne numery.

Wiem, że pierwszy z nich to to ostatnie 5cyfr numeru nadwozia, natomiast chodzi Mi o to co oznaczają pozostałe numery. Szukałem tej informacji

na forum, ale niestety znalazłem tylko info dotyczące E36 a nie było nic na temat E39!

Opublikowano

tam idzie chyba przestawiać ten temperaturę na farangheity itd...

Wydaje mi się że tam idzie sprawdzić czy licznik był przekręcany czy tez nie...gdy wyjdzie coś innego oprócz zer to znaczy ze był o tyle co wyjdzie..tak słyszałem ale nie wiem...u mnie są same zera:)

Poszukujemy tunerów !!

Forum samochodowe, forum motoryzacyjne, forum tuningowe

http://samochody.kei.pl/zdjecia/logo_phpBB2.gif

Randki: dates

Opublikowano

Hm to juz bylo na forum ale napisze :D

1- wewnetrzny (fabryczny)BMW-Numer

2- numer "wtyczki" kodujacej

3- liczba "K" (wewnetrzne dane BMW)

4- numer podwozia

5- wersja oprogramowania (software-version)

6- wewnetrzny indeks przeprowadzonych zmian (w odniesieniu do danych wyjsciowych danego modelu)

Mysle ze jusz bedziesz spal spokojnie !

BMW RULEZ - Drive It And Believe It ! [ skype driftm3 ]
Opublikowano
tam idzie chyba przestawiać ten temperaturę na farangheity itd...

Wydaje mi się że tam idzie sprawdzić czy licznik był przekręcany czy tez nie...gdy wyjdzie coś innego oprócz zer to znaczy ze był o tyle co wyjdzie..tak słyszałem ale nie wiem...u mnie są same zera:)

No wreszcie ktoś kto ma E39 tds :D Temperaturę można przestawić, kiedyś przypadkowo przestawiłem :) Czytalem gdzieś, że autentyczny przebieg auta może sprawdzić tylko ASO. Mam jeszcze takie pytania do

Ciebie:

1. Czy u Ciebie pierwszy numer jaki pojawi się po naciśnięciu przycisku

do kasowania kilometrów i przekręceniu kluczyka w stacyjce to ostatnie

5cyfr numeru nadwozia?, bo u Mnie tak jest.

2.Ile u Ciebie pojawia się tych numerów?, bo u Mnie wszystkich jest siedem.

Hm to juz bylo na forum ale napisze

1- wewnetrzny (fabryczny)BMW-Numer

2- numer "wtyczki" kodujacej

3- liczba "K" (wewnetrzne dane BMW)

4- numer podwozia

5- wersja oprogramowania (software-version)

6- wewnetrzny indeks przeprowadzonych zmian (w odniesieniu do danych wyjsciowych danego modelu)

Mysle ze jusz bedziesz spal spokojnie !

To co Napisałeś znalazłem już wcześniej na tym forum, pytałem dlatego, że u Mnie wszystkich numerów które się pojawiają jest siedem i pierwszy numer jaki pojawia się po naciśnięciu przycisku do kasowania kilometrów i przekręceniu kluczyka to ostatnie 5cyfr numeru nadwozia(podwozia).

Opublikowano
a jaki maasz rok autka i przebieg , :?: :wink:

Jest z 1997 roku i kiedy ją sprowadziłem miała przejechane 241tys.km(przebieg oczywiście był udokumentowany). Jak możesz to napisz mi

odp.na dwa pytania z mojego poprzedniego postu, bo autko jak widzę masz takie jak Ja :D

Opublikowano

freestyler dobrze napisał , ja tez kiedys sie o to pytałem w serisie to skubance nie chcieli mi odpowiedzieć , mysle ze to ich numery do posługiwania sie , przedewszystkim w "etk " ,

pytanie takikiee nie kopci ci niunia , przy 4,5 tys obr :wink: :roll:

Opublikowano

pytanie takikiee nie kopci ci niunia , przy 4,5 tys obr :wink: :roll:

Odpowiem Ci tak, autko kupiłem niedawno(w sierpniu) a ponieważ narazie

nie mam prawka, bo dopiero robię(za 8dni egzamin :D ) to nie miałem

zbyt wielu okazji żeby samemu się przejechać. Raz jak jechałem 180km/h(ok.4tys) nie zauwarzyłem jekiegoś specjalnego kopcenia.

Tylko freestyler napisal, że numer podwozia(nadwozia) jest na 4pozycji, a u Mnie od razu po wciśnięciu przycisku do kasowania kilometrów i przekręceniu kluczyka pierwszy numer jaki się pojawia to ostatnie 5cyfr numeru nadwozia. Jak by Ci się chciało zobacz dokładnie u Siebie, bo mamy takie same autka i raczej nie powinno być tak żeby u Mnie ten numer był pierwszy a u Ciebie czwarty. A to co napisał freestyler dotyczy chyba E36.