Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Szukam kompetentnej podpowiedzi w sprawie wyswietlacza inspekcji

mam e39 520i i normalnie swieca mi sie jeszcze trzy zielone kropki ale dzisiaj zapalil sie symbol zegarka ktory znajduje sie obok nich-co to znaczy, co mam zrobic? Jedni pisza ze to pora wymiany plynu hamulcowego w co nie chce mi sie wierzyc. Mozecie mi jakos to wytlumaczyc?bo normalnie nie wiem co jest grane i czy wszystko jest ok. Co mowi ta swiecaca kontrolka?

dzieki za pomoc

Opublikowano
jest to przegląd roczny, w instrukcji obsługi jest właśnie napisane że trzeba sprawdzić kiedy był wymieniany płyn hamulcowy i ewentualnie wymienić (co 2 lata) - tyle pisze w instrukcji samochodu
Opublikowano

o prosze

dzieki bardzo

a jak to wyłączyć? tak jak kasowanie inspekcji?

czyli mowiac krotko-nie mam sie czym martwic? i nie zwracac zbytnio na to uwagi? bo chyba najwazniejsze sa kropki a nie ten symbol zegarka bo jak zielone znikna i zapali sie czerwona to olej sie wymienia-tak mam to rozumiec?-to juz druga moja betka a musze zadawac takie pytania ale to tylko dlatego ze jest na swiecie wielu doradzcow i wiele teorii na ten temat

dzieki za podpowiedzi

Opublikowano

Symbol zegarka wskazuje na wymianę płynu hamulcowego. Producent mówi co dwa lata, ale w praktyce może być częściej, zależy co ile się ustawi.

Czy nie masz przypadkiem niedługo serwisu olejowego? Zazwyczaj to idzie w parze.