Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanko ekipka ;) Malo sie znam na tym zwracam sie zapytaniem czy w mojej bembe jest lancuch czy pasek rozrzadu podejzewam ze lancuch ale chcialbym sie upewnic ;) i drugie pytanko jak powoli puszczam sprzeglo przy wiekszych orbotach nie mam stukotu tak jakby slyszanego , a jak mam male obroty i dosc szybko puszczam je to czuje taki delikatny jakby stukocik gdzies z tylu czy to spowodowane jest zbyt szybkim puszczaniem sprzegla ? To moja pierwsza BMW , a przyzwyczajony bylem do jazdy spokojnej a wiem ze BMW to wysokobrotowe sprzeciki . Jak obroty zwiekszam to normalnie jest . A ja to jakos przewrazliwiony jestem heeh .
Opublikowano
jak mam male obroty i dosc szybko puszczam je to czuje taki delikatny jakby stukocik gdzies z tylu czy to spowodowane jest zbyt szybkim puszczaniem sprzegla Jak obroty zwiekszam to normalnie jest . A ja to jakos przewrazliwiony jestem heeh .

Jeżeli to się dzieje tylko przy ruszaniu to sprawa jest prosta. Jak puszczasz sprzęgło na niskich obrotach to silnikiem trochę telepie bo za niskie obroty masz przy ruszaniu, a jak silnikiem telepie to i całym układem wydechowym i może tam gdzieś z tyłu tłumik o coś uderza jak się trzęsie. Problem znika jak dasz trochę więcej gazu, ruszaj przy 1500 obr/min