Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

Mam problem ze swoim autem - jechałem dzisiaj spokojnie, rozpędziłem się do 120 km/h i wtedy zgasł mi silnik :shock: . Sturlałem się na pobocze, próbuję odpalić auto - nic... Drugi raz - nic... Dopiero po którymś tam razie, po dłuuugim kręceniu odpaliło. Przejechałem 200 m - znowu zgasł... Znowu problemy z odpaleniem... I tak kilka razy. Szczęściem fochy odstawiło blisko chaty, więc jakoś się doturlałem. Niedawno czyściłem kopułkę rozdzielacza, planuję ją wymienić na nową.

Jakieś rady co do przyczyny gaśnięcia silnika?

PS. Auto nie ma instalacji gazowej.

Edytowane przez maaad13
Opublikowano
sprawdz przeplywomierz czy nie dostaje lewego powietrza u mnie tak bylo to wolno jechal ale jak przycisnalem gasl
liczy się tylko aby wsiąść i jechać a czy to ważne gdzie!!! ważne czym (BMW)
Opublikowano
Możesz wziąść pod uwagę przekaźnik pompy paliwa, miałem kiedyś e30 316 i podobny obiaw to tego co opisujesz i właśnie on był trafiony.
Opublikowano
Możesz wziąść pod uwagę przekaźnik pompy paliwa, miałem kiedyś e30 316 i podobny obiaw to tego co opisujesz i właśnie on był trafiony.

Dzięki, Twoja porada okazała się bardzo pomocna, przynajmniej na razie. Podłubałem przy przekaźniku (podgiąłem lekko blaszkę, żeby łatwiej zaskakiwał) i auto odpala bez problemu. A tak przy okazji, u mnie ten przekaźnik odpowiada najprawdopodobniej i za pompę paliwa, i za silnik krokowy.