Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Będę wymieniał amorki z przodu w swoim E30 318i Touring 90r.

Problem mam z zamówieniem amortyzatorów ponieważ nie mam pewności jakią mają miec średnicę.

Zewnętrzna średnica tzw "nogi", do której przykręcona jest piasta, ma 51mm. Zatem wkład (czyli sam amortyzator) będzie miał mniejszą średnicę ale jaką? Wiem również że do 09/1989 robili z "nogami" 45mm.

Czy może ktoś kto już to przerabiał mi coś podpowiedziec?

Jeśli zamówie w sklepie amory 51mm to będą pasowały?

No i ostatnie pytanko czy długośc tych amorów jest taka sama??

Z góry dzięki i pozdrawiam.

Grze

P.S.

Użyłem "szukacza" ale nic konkretnego nie znalazłem.

Uwielbiam stare kwadratowe trumniaki ze stajni BMW i jeżdżę E30 z wyboru a nie z przymusu!!!
Opublikowano

Sprawdziłem grubość kolumny no i ma 51mm (j.w.)

Ale znalazłem już w katalogu producenta (monroe), NorAuto ma komplet katalogów prawie wszystkich producentów. COOL :)

2 lata gwarancji bez względu na przebieg. 140zł za szt. :) Oczywiście nie w NorAuto;-)

Ale dzięxx za pomoc!!

Pozdrawiam :)

Grze

Uwielbiam stare kwadratowe trumniaki ze stajni BMW i jeżdżę E30 z wyboru a nie z przymusu!!!
Opublikowano

raczej kazdy trumniak ma grube lagi takie jak w 325.

jak masz kolumne 51 to napewno amor jest tzw. gruby.

co do dlugosci to amory o krotszym skoku (sportowe) przystosowane do krotszych sprezyn beda nizsze.

Opublikowano

trumniak?? :shock: :jawdrop:

buhahahaha :cool2:

Masakra. Nie wiedziałem ze na E30 touring się tak mówi :)

Podoba mi się :)

Pozdro

Grze