Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.-Witam mam taki mały problem z ogrzewaniem ponieważ jesli ustawie nawiew na szybe przednią to leci mi ciepłe powietrze ( chociaż mam ustawione zimne) Tak samo z nawiewem na nogi tez leci ciepłe. Tylko z nawiewu przedniego leci zimne. Nawet jak włącze klimatyzacje to i tak na szybe leci ciepłe. Co może być powodem tego.. Czy jest to normalne. prosze kogos o sprawdzenie. Właczenie nawiewu na szybe przednia (bez klimy) Leci ciepłe czy zimne powietrze???

2.- Nabiłem klimatyzacje Facet sprawdził szczelność powiedział że szczelna (sprawdzał na podcisnienie) i nabił mi 1,2 KG gazu. Mowił że jesli klima długo nie była uzywana to rurki koroduja i mogą neutralizować gaz (czy to prawda??)

Klimatyzacja po 3 tygodniach przestała działać co może być przyczyną?? Czy nabija ć ją ponownie ?? co może być uszkodzone???

Diagnostyka komputerowa BMW dobrze ,tanio i solidnie 666109990 GG 230614
Opublikowano
stawiam na rozszelniona sprezarke tak sie dzieje kiedy układ nie jest długo nabity uszczelniacze w sprezarce wysychaja i dzieje sie tak ze czynnik pomału ucieka a trwa to do miesiaca......przy wyschnietych uszczelniaczach sprawdzanie szczelnosci nic nie daje musiał by byc układ podłaczony na 3 tygodnie zeby pokazac spadek cisnienia
POZDRAWIAM !!!
Opublikowano

Dziekuje za odpowiedz . A co do drugiego pytania.

To niech ktos napisze czy w bmw e36 po ustawieniu zimnego nawiewu na szybe leci ciepłe czy zimne powietrze??

Diagnostyka komputerowa BMW dobrze ,tanio i solidnie 666109990 GG 230614
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Ja w E36 318IS manualna dwustrefowa klima mam to samo na szybe wali ciepłe bez włonczonej klimy i na włonczonej nawet jak ustawie zimne na maxa to ciepłe podaje i słyszałem że jakiś zawór nie trzyma najprawdopodobniej ale też cholera wie