Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Rozmawiałem dzisiaj z serwisem bmw (Smorawiński) i do e34 4,0 95r proponują mi mineralny olej 15w40. Twierdzą że do tego silnika można lać od 0w ileś tam do własnie 15w40. e34 mają trochę kilometrów i mineral będzie najlepszy. Wszystko ok czy lekkie przegięcie?
Opublikowano
Moim skromnym zdaniem nie powinno się lać mineralnego oleju do takich silników. Co innego np: maluch czy polonez. Myślę że półsyntetyk będzie git :cool2:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

przynajmniej półsyntetyk, wyjdzie na zdrowie, przebieg silnika nie ma nic do tego jaki olej się powinno lać, raczej trzeba brać pod uwagę stan motoru, jeżeli wszystko jest ok to i przy 300tkm i więcej można lać pełen syntetyk

mój TDS śmiga na Mobilu 0w-40, przebieg to dopiero 170tkm i wszystko jest jak najbardziej ok, nie ma wycieków, nie trzeba dolewać

Opublikowano
niemiec jeżdził na Valvoline 5w40 .Ja skłaniam się do Midlanda syntetyka. W dieslu mam 10w40 i jest ok.