Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie, dzisiaj bylem na regulacji turbiny. Silnik 3.0D Co sie okazuje byla tak ustawiona, ze podawała na silnik 1,8bara:)) Gosciu sie za glowe złapał:) Napiszcie panowie jakie powinna dawac ciśnienie turbina aby wszystko grało idealnie. mechanior mowił ze 1,2bara. Niestety nie był w stanie skrecic turbo żeby podawała 1,2bara? Mowi, ze cos jest nie tak z tym calym ciągiełkiem albo z grucha, złe łopatki, cieżko stwierdzic, dzwonilem do goscia co zalatwial mi te turbo, ma je wymienic na gwarancji. Zastanawa mnie jeszcze to, czy może turbo w 530D ma podawać cisnienie 1,4 bara i dlatego nie mogł jej niżej skrecic???

Pozdrawiam

Opublikowano
Zaloz sobie MBC czyli manual boost controller czy cos w tym stylu.. Cena to ok 50zl, a bedziesz mogl sobie regulowac dowonlie cisnienie doladowania za pomoca pokretelka. Niech ci to zaloza i po klopocie :) Poszukaj tego w necie. 1,2 bara to i tak sporo, ale moze ktos ci dokladniej powie. Pozdro.
Opublikowano

hmm, myslisz ze 1,2 bara to tez za dużo. Teraz mam około 1,4 i auto w sumie nieźle jezdzi choc wydaje mi sie ze przed wymiana turbo kiedy jeszcze stara była dobra latało jeszcze lepiej :| Nie wiem co zrobic, czy zostawic tak jak jest czy jednak reklamowc turbine, hmmm.

A odnośnie tego MBC, jeżeli to zainstalijesz to jak z tym pracuje geometria turbo? Chodzi mi własnie o ta całą gruche i to ciągiełko, nie wiem czy dobrze to określiłem"geometria"??:) Masz to zainstalowane u siebie?

Opublikowano
W 2.0d 136 KM powinna dawać 1.15 bara z tego co wiem. Jak jest w przypadku 3.0d - nie wiem

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv